Vrouwen: ga eens achter elkaar staan, in plaats van te hakketakken

madeleine-albright-quoteEen beroemde quote van Madeleine Albright is: ‘There’s a special place in hell, for women who don’t help other women’.

Ik moet daar de afgelopen weken maar steeds aan denken omdat vrouwen in en op (sociale) media elkaar met modder besmeuren.

Loopt er een slanke vrouw te joggen achter een kinderwagen, dan is ze weer te dun en heeft ze een te perfect lijf.

Alsof dat niet mag. Alsof elke vrouw dik en pafferig blijft na zoiets natuurlijks als een bevalling.

Vervolgens legt een andere vrouw uit dat ze zo slank is geworden omdat ze lang borstvoeding geeft en vervolgens vallen dan de borst- en flessen-melk-partijen elkaar met grof verbaal geweld aan.

Kappen nou ladies.

Omdat de een nou eenmaal dunner is dan de ander is het geen zaak mekaar af te zeiken. Ook is het van de zotte om op ‘te dunne modellen’ te katten en dan ineens met ‘te dikke modellen’ op de proppen te komen. Beide zaken zijn even ongezond.

Vrouwen kunnen alleen bereiken dat hun plek in de maatschappij nog beter wordt en nog serieuzer genomen wordt, als zij ophouden met deze catfights.

Zoveel hoofden, zoveel zinnen. In de diverse sociale gemeenschappen gelden andere regels.

Dus als een goed gebouwde vrouw van 40 in een mouwloze jurk loopt en het staat, wie ben je dan als collega 40′ster om luid en duidelijk te verkondigen dat dit vanaf bepaalde leeftijd niet meer kan. Of om een leeftijdsgrens in te stellen voor een bikini. Ik ken vrouwen van 20 die ik daar niet graag in zou tegenkomen en vrouwen van in de 70 die dat nog uitstekend kunnen hebben.

Vrouwen: ophouden dus met algemeniseren. Koop een lange passpiegel en bepaal ‘s ochtends vooral voor jezelf of je outfit kan of niet. Ook als er weer een hittegolf aan zit te komen: bloter gekleed is niet persé koeler.

Er zijn vrouwen die het heerlijk vinden hun (gefingeerde) leven te delen via Instagram of welk ander medium dan ook. En dan heb je een groep vrouwen die er weer een dagtaak aan heeft om zich daaraan te ergeren.

Leven en laten leven. Er zijn niet zo heel veel zaken waarin je het voorbeeld van mannen moet volgen, maar wel wat betreft hun solidariteit onder elkaar.

En dat geldt zeker voor powervrouwen. Wie bepaalt wat een echte feministe is en wat het niet is? Daar is geen maatlat voor en dat is maar goed ook.

Stop muggenziften en kissebissen en ga het hebben over dingen die de wereld echt aangaan.

Zo dat moest ik nog even kwijt voor het weekend begint!

Lees ook:Barneys maakt complete campagne met transgenders
Lees ook:Maxima heeft het Leontien (van Moorsel) Huis geopend
Lees ook:Sarah Jessica Parker hekelt onloyale vrouwenhouding van nu
Lees ook:Zo ziet de gemiddelde Nederlandse vrouw er dus (niet) uit
Lees ook:VOGUE ondertekent gedragscode voor arbeidsomstandigheden van hun modellen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>