Maxima wordt eventueel regentes voor haar dochter Amalia

EMWILDe Verenigde Vergadering van de Eerste en Tweede Kamer komt volgende week dinsdag bijeen in de Ridderzaal om koningin Máxima te benoemen tot regentes.

Niemand wil het of hoopt het, maar mocht het toch gebeuren dat Koning Willem Alexander overlijdt voor kroonprinses Amalia 18 jaar is, wordt moeder Maxima geen regerend koningin, maar wel regentes.

Dat zou dezelfde situatie zijn als Emma indertijd deed toen de man van de later koningin Wilhelmina overleed, toen zij nog maar een meisje van 10 was………

Maxima blijft in noodgeval ook het ouderlijk gezag uitoefenen en wordt bijgestaan door een 5-koppig college van toezicht.

Dat bestaat uit 2 leden die de familie aanwijst en 3 anderen, te weten de vice-voorzitter van de Raad van State, de president van de Algemene Rekenkamer en de president van de Hoge Raad der Nederlanden.

Mocht koningin Máxima dan ook zijn overleden, dan wordt prins Constantijn regent van het koninkrijk.

Het kabinet vindt Máxima geschikt als regentes, omdat ze de afgelopen 11 jaar haar vele capaciteiten in dienst heeft gesteld van het Koninkrijk en daarvoor brede steun heeft ontvangen, staat in een brief van vicepremier Asscher.

Dit bericht is een update van een eerdere post van powervrouwen.blog

Lees ook:Bye, bye, Beatrix: de volledige tekst van haar abdicatie
Lees ook:Koningin Maxima mag op neventroon op Prinsjesdag
Lees ook:FOTO’s: Prinses Beatrix terug op Drakensteyn
Lees ook:Beatrix is de koning en Maxima wordt geen koningin
Lees ook:Promovenda Irène Diependaal: Emma, hoedster van onze monarchie

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Maxima wordt eventueel regentes voor haar dochter Amalia

  1. Karin

    Te belachelijk voor woorden dat een dochter van een persoon die zo dicht betrokken is geweest bij een dictatoriaal regime de gelegenheid krijgt om regentes te worden van ons land. Temeer daar zij noch haar ouder/voorouders totaal geen “roots” heeft in ons land. Maar ja ook dit is weer een staaltje van ons eigenzinnig koningshuis en onze politici met slappe knieën.

      /  
  2. nikki

    ik ben het eens met karin hier boven
    ik vraag me af in wat voor land we leven
    belachelijk voor woorden

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>