Servische wil zich ombouwen tot man, omdat ze dan langer werken kan

Een Servische arts heeft aandacht gevraagd voor een discriminerende nieuwe wet in haar land.

Ze wil een geslachtsverandering ondergaan, nu ze vernomen heeft eerder met pensioen te moeten dan haar mannelijke collega’s.

De 64-jarige Mirjana Stanojcic kreeg van haar directie te horen dat ze deze maand nog moet stoppen met werken, omdat de nieuwe wet van kracht is. Die werd in juli aangenomen en eist dat vrouwen die werkzaam zijn in de publieke sector met pensioen gaan als ze 60,5 jaar zijn. Mannen kunnen blijven werken tot hun 65ste. Voorheen konden beide geslachten ook na hun pensioengerechtigde leeftijd blijven werken.

“Ik heb besloten man te worden om te kunnen blijven werken”, aldus Stanjocic tegen AFP. Ze kan het niet verkroppen dat haar mannelijke collega’s mogen blijven werken, terwijl zij thuis moet gaan zitten.

De medisch specialiste kreeg in Servië al veel media-aandacht. Het Grondwettelijk Hof boog zich over de zaak om het ongelijke van de wet te onderzoeken. Inmiddels is deze opgeschort tot het Hof een definitieve beslissing neemt.

Dr. Stanojcic gaat inmiddels door met de procedure voor haar genderwissel, omdat de uitkomst van het onderzoek van het Hof onzeker is. “Dit is de enige manier om te strijden tegen discriminatie.”

Lees ook:Vrouwelijke zzp’ers bouwen weinig pensioen op
Lees ook:Scarlett Johansson baalt van seksisme nu ze zwanger is
Lees ook:Prof. Christine van Broeckhoven krijgt geen subsidie meer omdat ze ‘al’ 61 is
Lees ook:Ondernemend en vrij: vrouwen houden van het freelance-bestaan
Lees ook:Margreet Spijker overwoog aanklacht seksisme tegen RTL na ontslag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>