Ondernemend en vrij: vrouwen houden van het freelance-bestaan

Steeds meer vrouwen kiezen voor een bestaan als freelancer.

In het 2e, afgelopen kwartaal van 2015 nam het aantal vrouwelijke zzp’ers met ruim 15% toe, in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder.

Het aantal mannelijke freelancers nam eveneens toe, maar in mindere mate met 5%.

Zo blijkt uit de kwartaalmonitor van payrollbedrijf Tentoo.

Algemeen directeur Paul den Ronden: “Steeds meer vrouwen kiezen voor een bestaan als freelancer. Dit wordt mede veroorzaakt doordat zij, vaker dan mannen, parttime werken. Als freelancer kunnen zij hun eigen tijd indelen, wat voor hen een groot voordeel is. Deze flexibiliteit maakt hen ook zeer interessant voor opdrachtgevers. Daarom verwacht ik voor de komende tijd een verdere toename.”

Qua gemiddelde toename van de beloning voor hun werkzaamheden, blijven vrouwen nog achter bij hun mannelijke collega’s. Mannen verdienden in het 2e kwartaal van 2015 gemiddeld 1,7% meer, terwijl vrouwen 1,2% meer vergoeding ontvingen.

Den Ronden: “Mannen kunnen meer uren maken dan vrouwen, doordat veel vrouwen bewust parttime werken. Daardoor is er voor hun mannelijke collega’s meer ruimte om meer te werken en dus meer omzet te genereren.”

Lees ook:84.000 meer vrouwen aan betaald werk dan vorig jaar
Lees ook:Aantal mannelijke managers daalt, aantal vrouwelijke ± gelijk
Lees ook:Mannen hebben graag een vrouw die in deeltijd werkt. Jammer toch?
Lees ook:Participatie vrouwen op arbeidsmarkt stabiliseert, meer onderneemsters
Lees ook:Loonkloof kleiner, omdat mannen minder verdienen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>