Vrouwelijke fans van Anderlecht door moslim-speler weg gegeumd

Boushra Almutawakel 2Mahmoud Hassan heeft nog geen wedstrijd gespeeld bij zijn voetbalclub Anderlecht, maar heeft nu al een slechte naam.

De 20-jarige Egyptenaar heeft op een foto de gezichten van vrouwen laten verdwijnen, en die vervolgens gepost op zijn Facebook- en Instagramaccount.

De vrouwelijke fans die zijn weggegumd reageren boos. “Het is gewoon walgelijk”, aldus Carine Anseeuw in Het Laatste Nieuws. “Het lijkt alsof hij vindt dat we minderwaardig zijn. Omdat we vrouw zijn. We verdienen respect.”

Club Anderlecht heeft op Facebook inmiddels excuses aangeboden. Hassan zelf zegt dat het niet de bedoeling was om mensen te beledigen. Hij heeft de foto ook weer verwijderd.

Illustratie: de Jemenitische fotografe Boushra Almutawakel toont in haar werk hoe de Islam vrouwen letterlijk laat verdwijnen. 

 

 

Lees ook:Cambuur-trainer Henk de Jong door het stof voor uitspraak ‘meisjesvoetbal’
Lees ook:Excuses voor kutcakes
Lees ook:PEPSI maakt meest racistische en seksistische reclame ooit
Lees ook:Seksistisch wasvoorschrift: excuses op Vrouwendag
Lees ook:Deze foto met vrouwengeweld is ‘kunst’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>