Cambuur-trainer Henk de Jong door het stof voor uitspraak ‘meisjesvoetbal’

soccer-girl-balance-300x300Wij van powervrouwen twijfelden er gisteren aan. Of we de uitspraak van Cambuur voetbaltrainer Henk de Jong in onze rubriek HELAZIG zouden zetten.

Hij was vrijdagavond namelijk niet blij met zijn manschappen en foeterde dat het net meisjes waren……

Inmiddels heeft het heethoofd zijn excuses aangeboden aan Vera Pauw, die terecht boos was op haar collega, was omdat hij het vrouwenvoetbal belachelijk zou hebben gemaakt.

“Vera Pauw heeft groot gelijk. Ik bied alle damesvoetbalsters mijn excuses aan. Het is 100% terecht dat Vera en andere vrouwen kwaad op me waren. Daarom ook mijn oprechte excuses. Ik ben gewoon supporter van Nederlands dameselftal. Ik heb er niks mee bedoeld. Ik ben stapelgek met vrouwen”, aldus De Jong.

Het was wel zijn bedoeling om de spelers op scherp te zetten voor de komende wedstrijd tegen Heracles Almelo. Dat kan maar beter op een andere wijze.

“Ik wil met mijn spelers graag nog een stapje maken. Ze trainen fantastisch elke week. Ik kan bijna nooit kwaad zijn, maar dat moet af en toe wel. Ik verwacht tegen Heracles nu wel een reactie, dat we het rechtzetten”, zegt De Jong in een praatprogramma op FOX Sports.

Lees ook:Burgemeester maakt excuses voor opmerking over lesbische geaardheid Monique Samuel
Lees ook:Vera Pauw wordt bondscoach vrouwen-voetbal Zuid Afrika
Lees ook:Iraans voetbalteam mag niet op de foto met vrouwen
Lees ook:Voetbalcub Heracles: vrouwvriendelijkheid of seksisme?
Lees ook:Meer vrouwen op voetbal-tribunes staat garant voor meer veiligheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>