Het seksisme museum is geopend

RosieTimburrDeze week was het weer bingo. Bart Smit gooide de meest seksistische reclamefolder ooit door de bussen bij mensen die er geen NEE-NEE sticker op hun hebben.

Meisjes als kleine huisvrouwtjes met strijkijzertjes en jongens ‘zoals dat hoort’: stoer in het zogenaamde cadeauboek, dat nu al verschenen is voor Sinterklazerigheden.

Gelukkig waren wij van powervrouwen.blog niet de enigen die schreven over alweer een aanval van de roze maffia……

Toen actrice en schrijfster Anne Rats op de Facebookpagina van Bart Smit kritiek uitte op de stereotype reclamefolder van de speelgoedwinkel, logen de reacties er niet om. Het hatelijke commentaar kwam vooral van vrouwen. ‘

Volgens haar bewijst de onwil in de reacties van deze vrouwen hoe diep het stereotype erin zit..

‘Meisjes doen nu eenmaal hun moeder na, daar is niets mis mee’, was 1 van de felle commentaren van vrouwen.

En je gelooft het niet, maar als variatie op Pim Fortuyn die jaren geleden heel valse nichterig ‘Ga toch strijken’ riep tegen Wouke van Scherrenburg krijgt Anne Rats nu ook deze verwensing naar haar hoofd.

Van een seksegenote dus.

Goddank is er het seksisme museum van Asha ten Broeke. Ik zou tegen deze vrouwen met hun vooroorlogse commentaar willen zeggen: ga daar eens kijken. 24/7 geopend! Dat is weer eens wat anders dan deeltijdfeminisme nietwaar?

Het is geen probleem als meisjes met poppen en jongens met autootjes willen spelen, maar het moet niet zo zijn dat de firma Bart S. dat alvast voorkauwt.

You go Asha!

Lees ook:Action en Bart Smit stoppen verkoop ‘gluurspiegels’
Lees ook:Roze maffia slaat toe: braakcampagne van BART SMIT
Lees ook:Kunnen LEGO-vrouwen ook een baan krijgen?
Lees ook:Hoe meisjes worden weggehouden bij techniek en Bêta-vakken
Lees ook:Oorlog over Anne Frank films

1 Reacties // Reageer

One thought on “Het seksisme museum is geopend

  1. Jacqy

    Ik vind de reclame van Bertolli over het recept voor de saus die de vrouw niet kan doorgeven binnen haar gezin, omdat zij alleen maar zonen heeft, en dus uiteindelijk aan Bertolli wordt doorgegeven, zodat het recept niet verloren zal gaan, ook zoiets. Alsof mannen niet kunnen/willen koken! Toch?

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>