Kunnen LEGO-vrouwen ook een baan krijgen?

‘Ik ben 7 jaar en ik hou van Lego, maar ik vind het niet leuk dat er meer Lego-jongens zijn en bijna geen Lego-meisjes..’

Aldus Charlotte Benjamin in een handgeschreven boief aan de speelgoedfabrikant…….

Ze schrijft verder haar frustraties neer over het stereotype rollenpatroon en vraagt zich af waarom zoveel speelgoed voor meisjes roze is en dat voor jongens blauw.

“De meisjes zitten thuis, gaan naar het strand of gaan winkelen en ze hebben geen werk”, schrijft deze 7-jarige. “En dat terwijl de jongens op avontuur gaan, mensen redden, gaan werken en zelfs met haaien zwemmen.”

Er mag voor Charlotte dus wel wat meer variatie komen in het aanbod voor de meisjes: “Ik zou graag hebben dat jullie meer Lego-meisjes maken en ze op avontuur laten gaan en plezier laten maken, ok??”

De brief werd door de ouders van Charlotte op internet geplaatst, nadat het meisje teleurgesteld was teruggekomen van de Lego-winkel.

Binnen de kortste keren werd de brief overstelpt met positieve reacties. Velen zien dit als het ideale voorbeeld van hoe sociaalnetwerksites veranderingen teweeg kunnen brengen en druk kunnen zetten op bedrijven.

Lees ook:Hier is het LEGO – feminisme
Lees ook:LEGO-wetenschapsters hebben eigen Twitter-account
Lees ook:Prinses Maxima helpt mee Bêtameiden te inspireren
Lees ook:Barbiepoppen houden meiden weg bij bêta-studies en bouwkunde
Lees ook:Meisjes doen het beter op school, maar jongens zijn sneller economisch zelfstandig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>