In Dubai worden mannen homo als hun vrouw teveel aankomt

bent_circuit_factoryEen sportschool in Dubai mag de wereldbeker ‘onsmakelijke reclamecampagnes’ in ontvangst nemen.

Vorig jaar moest eigenaar Phil Parkinson zijn excuses aanbieden voor een een foto van concentratiekamp Auschwitz vergezeld ging van de slogan ‘Kiss your calories goodbye’.

Dit jaar maakten ze een reclamefilmpje waarin een man zijn vrouw niet meer aantrekkelijk vindt en zijn heil uit wanhoop bij andere mannen zoekt. Met andere woorden: mannen worden homoseksueel van dikke vrouwen………..

Als de dikke vrouw na een paar bezoekjes aan de sportschool een stuk slanker is, ziet hij haar weer staan en is hij ook ineens niet meer gay. De video is na een stroom van kritiek alweer van YouTube verwijderd.

In eerste instantie klaagden volgens de Arabische nieuwssite The National mensen vooral omdat de inhoud aanstootgevend zou zijn voor de islamitische cultuur van Dubai. Een man die de reclame ‘ongepast en smakeloos’ vond, diende zelfs een klacht in bij de politie. Ook waren er vrouwen die het filmpje seksistisch vonden.

Volgens Gay Star News was er eveneens kritiek vanuit de homogemeenschap. De sportschool liet op Facebook weten het als een ‘enorm compromis’ te zien dat het filmpje verwijderd moest worden.

Lees ook:Moderne versie van ‘Baas in eigen buik’ valt fout bij Spaanse mannen
Lees ook:Mannen voelen zich ernstig gediscrimineerd door seksistische Samsung-spot
Lees ook:‘Berijd mij voor £3,- per dag’
Lees ook:Verkrachte en veroordeelde Noorse vrouw mag na alle publiciteit Dubai verlaten
Lees ook:Rooms Katholieke kerk verwijdert fout vrouwenfilmpje van de site

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>