Verkrachte en veroordeelde Noorse vrouw mag na alle publiciteit Dubai verlaten

MarteDalselvGelukkig, waar flink wat publiciteit in het westen toe kan leiden!

Marte Deborah Dalselv die in Dubai was verkracht maar daarvoor zelf werd veroordeeld, heeft gratie gekregen en is vrij om het Arabische land te verlaten………….

Marte was op een zakenreis toen ze begin maart werd verkracht.

Ze deed daarvan aangifte bij de politie van Dubai, maar werd daarop zelf aangeklaagd wegens het hebben van seks buiten het huwelijk, het drinken van alcohol en meineed. Ze kreeg daarvoor in juni 16 maanden cel opgelegd.

De kwestie veroorzaakte veel ophef en leidde tot boze reacties van mensenrechtenorganisaties en de Noorse autoriteiten. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken, Espen Barth Eide, twitterde: ‘Marte is vrijgelaten. Dank aan iedereen die steun betuigde.’

De Noorse regering zei dat ze dagelijks via diplomatieke kanalen contact had met de autoriteiten van Dubai over Dalelv, sinds ze was veroordeeld. Volgens de Noren was de veroordeling een schending van de mensenrechten.

Een medewerker van het Noorse Zeemanscentrum in Dubai, waar de 24-jarige vrouw tot de behandeling van haar hoger beroep mocht verblijven, vertelde dat ze erg opgelucht en blij was.

Marte had vorige week zelf de media opgezocht om ruchtbaarheid te geven aan haar veroordeling.

Ook de verkrachter zelf werd veroordeeld, tot 13 maanden cel, wegens buitenechtelijke seks en alcoholgebruik. De man is een collega van Dalelv en heeft eveneens gratie gekregen.

Lees ook:Noorse vrouw die in Dubai verkracht werd, moet daar nu zelf de bak in
Lees ook:In Dubai verkrachte Noorse heeft geen spijt van aangifte, ook al moet ze nu zelf de gevangenis in
Lees ook:Zwangere Soedanese vrouw krijgt zweepslagen vanwege ‘overspel’
Lees ook:Abortus-fobie El Salvador: vrouwen met miskraam gaan de bak in
Lees ook:Verkracht in Arabische Emiraten? Hup de bak in!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>