FIFA ook onder vuur van vrouwelijke voetballers

2015_fifa_womens_world_cup_logo_svg.pngHoewel de game FIFA 16 ons vanaf september de mogelijkheid biedt om het virtuele voetbal met vrouwen te spelen, is het nog lang niet zo dat voetbalsters net zo serieus genomen worden als voetballers.

En dan hebben we het nog niet eens over de onovertroffen loonkloof……

Bij de aankomende Women’s World Cup, die op 6 juni van start gaat in Canada, moeten de landenteams, waaronder ook de Nederlandse, spelen op kunstgras, iets dat in de mannelijke voetbalwereld ondenkbaar zou zijn.

Veel speelsters zien dit dan ook (terecht) als een vorm van discriminatie. Bovendien lopen de ze bij een wedstrijd op een kunstmat meer risico op blessures.

Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel voetbalspeelsters ontevreden achterbleven. Enkelen besloten echter om niet bij de pakken neer te zitten en spanden vorig jaar een rechtszaak aan tegen de FIFA en de organiserende Canadese Voetbal Associatie.

Ze moesten die aanklacht echter laten vallen omdat FIFA de zaak zo lang uitstelde, waardoor het te laat was om nog van veld te wisselen.

“Dat kampioenschap is het hoogtepunt van onze sport, en we zouden net als mannen behandeld dienen te worden,” aldus Abby Wambach in The New York Times.

De FIFA trachtte in 2014 al eens om de mannen hun kwalificatiewedstrijden op kunstgras te laten spelen, maar die weigerden dit gewoonweg. En dan te bedenken dat Sepp Blatter zich de godfather van het vrouwenvoetbal waant.

Lees ook:FIFA-voetbalgame nu ook met vrouwen
Lees ook:Meer vrouwen in het bestuur van de FIFA
Lees ook:FIFA bobo’s nu vergezeld van 2 vrouwen
Lees ook:FIFA heeft in top 10 beste doelpunten 2 vrouwen goals
Lees ook:Sepp Blatter wil meer vrouwelijke voetbal-bobo’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>