Deutsche Bratwurst is voor vrouwen duurder dan voor mannen

rasting-bratwurstHet is ongetwijfeld uit de meilige koker gekomen van een paar marketingjongens, maar wie kaatst kan de bal verwachten.

Duitse feministes klagen over supermarktketen EDEKA. De keten verkoopt namelijk aparte braadworst voor mannen en voor vrouwen.

En dat is niet het enige: vrouwen-bratwurst is duurder dan mannen-bratwurst……….

Op het etiket staat dat de worst voor mannen sterk gekruid is. De vrouwenworst is daarentegen licht gekruid, gemaakt van uitsluitend mager vlees en €1,- duurder.

Volgens de vrouwen gaat de slager uit van stereotypen: mannen (in Duitsland vaak dikker dan de vrouwen) hebben plezier, vrouwen moeten zorgen en slank zijn.

Journaliste Susanne Enz schreef een brief naar de supermarktketen. Ze noemt de actie daarin plat en seksistisch, maar vindt het vooral erg dat de worst voor vrouwen duurder is.

Twee topmannen van EDEKA hebben afzonderlijk van elkaar gereageerd. De een zegt dat de vrouwenworst duurder is omdat het vlees van betere kwaliteit is en de worst in een dunner velletje is gerold. De ander heeft laten weten dat het de schuld is van een regionale manager, die het idee voor de worsten bedacht.

De folder is nogal verneukeratief. 250 gram vrouwenworst kost €1,99 en 500 gram mannenworst kost €2,99. In dat laatste geval dus veel voor weinig.

Lees ook:Roze scheermesjes zijn stukken duurder dan blauwe
Lees ook:Wat een vrouw aan geld kwijt is in haar leven door te menstrueren
Lees ook:Voor haar is duurder dan voor hem
Lees ook:Seksistische LIDL: ‘Kook dus lekker en gezond voor uw man’
Lees ook:Frankrijk checkt of vrouwenproducten echt duurder zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>