Ook Roma-familie verontwaardigd over een kind bij lesbische pleegouders

LesbianMothersVoor alles een prijs. Dat is ook zo bij het uit huis plaatsen van kinderen. Die krijgt 9 van de 10x betere leefomstandigheden, maar de normen en waarden liggen in ieder huishouden anders.

Wat velen in deze discussie echter uit het oog verliezen is dat en kind in Nederland niet zomaar voor niks wordt weggehaald bij de ouders en/of verzorgers.

In de slipstram van het verhaal van het jongetje Yunus, klagen nu ook Roma-ouders over het feit dat hun kind bij twee moeders is geplaatst…….

Dat meldt het AD vandaag.

De Roma-familie Nikolic uit Capelle aan den IJssel is verontwaardigd omdat hun 3-jarige neefje Armandino is ondergebracht bij een lesbisch stel, nadat hij was weggehaald bij zijn tante.

Volgens jeugdzorg omdat tante het kind verwaarloosde. De jeugdbescherming van het Leger des Heils bracht Armandino vervolgens onder bij een lesbisch stel.

“We slapen er niet van. Armandino wordt nu bijgebracht dat het normaal is als twee vrouwen seksueel contact hebben. Dat hoort niet in onze ogen. Alleen een man en vrouw horen bij elkaar”, aldus de tante.

Margreet Kramer, woordvoerder van het Leger des Heils, wil niet reageren vanwege de privacy van het pleegjongetje.

De discussie over uit huis plaatsen van kinderen in totaal andere families als de eigen laai steeds verder op. Er zijn te weinig pleeggezinnen in Nederland en heel veel mensen willen niet eens kinderen in huis nemen die al een ‘verleden’ hebben.

 

Lees ook:Mariska van Kolck kruipt in de huid van Majoor Bosshardt
Lees ook:Ludieke wraak: ontslagen homopriester maakt vrouwen blij met ‘onbevlekte ontvangenissen’
Lees ook:Ilse Ultee wint prijs voor scriptie over lesbische meemoeders
Lees ook:Liesbeth List terug naar haar roots bij de Burcht Wedde
Lees ook:Prinses Beatrix opent de Majoor Bosshardtburgh op De Wallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>