Liesbeth List terug naar haar roots bij de Burcht Wedde

LiesbethListLiesbeth List heeft zich met ingang van 2014 als beschermvrouwe verbonden aan de Stichting De Burcht Wedde in Groningen.

De chansonnière doet dit omdat zij zich zeer betrokken voelt bij het kasteel en vooral bij het doel van de stichting om kwetsbare kinderen een speciale vakantie te geven…….

List maakte een paar jaar geleden via het tv-programma ‘Verborgen Verleden’ kennis met haar roots. Deze bleken terug te gaan naar de Burcht Wedde in het plaatsje Wedde in Groningen. Zo kwam ze ook in aanraking met het intiatief van de stichting om kwetsbare kinderen te helpen.

Zij organiseren gratis en verzorgde verblijven voor deze groep op de Groningse burcht. De kinderen worden gekozen met de hulp van instanties als Jeugdzorg en het Leger des Heils.

Tijdens de vakantie kunnen de jongeren al hun dagelijkse zorgen even achter zich laten. Op het sprookjesachtige 13e-eeuwse kasteeel worden ze meegenomen naar de middeleeuwen en kunnen zich dan een paar dagen ridder of prinses voelen.

Lees ook:‘Leun op mij’ steunt onderneemsters met borstkanker
Lees ook:Prinses Laurentien gaat na 10 jaar Lezen & Schrijven internationaal
Lees ook:Liesbeth List geëerd met Radio 5 Oeuvreprijs
Lees ook:Conrad Hilton Stichting steunt vrouwelijke theologen
Lees ook:Loop de Liesbeth List Wandelroute in de hoofdstad

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>