TELEFILM KIJKEN: actueel thema over 2 lesbomoeders met een zoontje

HollandseZoenendeBoerinnenHet kan u niet ontgaan zijn: een gebroken arm en een opgezwollen hoofd waren de aanwijzingen dat een Turkse baby was mishandeld, en reden voor Jeugdzorg om het kind weg te halen bij de biologische ouders.

Het kind werd liefdevol opgevangen door 2 lesbische pleegmoeders.

9 jaar later is deze Yunus de inzet van een diplomatieke rel tussen Nederland en Turkije en de discussie bij de koffie-automaat.

Waarom zou een kind niet mogen worden opgevoed door 2 liefdevolle vrouwen? Waar bemoeien die Turken zich mee? En waarom zijn er zo weinig islamitische pleeggezinnen?

En ook aan de andere kant van het verhaal wordt gedacht. Kinderen uit een modern atheïstisch gezin worden toch ook niet in Staphorst geplaatst? En dan: een opgroeiende jongen heeft een vaderfiguur nodig.

Allemaal waar.

Premier Rutte kwam er gisteren openlijk over in aanvaring met de Turkse premier Erdogan, die later ziek naar huis ging.

Deze week zag ik een telefilm over dit onderwerp. 2 lesbische moeders hebben het zwaar met hun heftig puberende zoon. Dan komt opeens de biologische vader weer op de proppen.

Kijk en zie hoe je elk kind de eigen vader en moeder gunt, hoewel hij of zij daar niet altijd bij in huis hoeft te zitten. Maar een opgroeiend meisje heeft echt een moeder nodig en datzelfde geldt voor een jongen en z’n vader.

Opvallend zijn ook de rollen van de partners van de biologische vader en moeder. Uiteindelijk lijkt er 1 homoman te zijn die het echt heeft begrepen. Kijk naar ’4 ouders, 20 leugens en een scharrelei’.
Get Microsoft SilverlightBekijk de video in andere formaten.

Lees ook:TV-TIP: Mirella van Markus wil ook een kind!
Lees ook:Meeste stellen kiezen voor hun kinderen vaders achternaam
Lees ook:Thuisblijven voor ziek kind: 9 van de 10x doet de moeder dit
Lees ook:Dubbele achternamen in België nog geen doorslaand succes
Lees ook:België strijdt nog steeds over familienamen van kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>