Ouders doen emotionele oproepen over hun naar Jihad vertrokken dochters

Missing-schoolgirls-jihad-008Kadiza Sultana (17), Shamima Begum (15) en Amira Abase (15), zijn dinsdag vertrokken vanuit hun huizen in Groot Brittannië.

Bekend is dat ze met een vliegtuig van Turkish Airlines naar Istanboel zijn gegaan.

De 3 vriendinnen zullen nu, net als velen die hen voorgingen, de grens met Syrië over te steken.

Volgens de Britse politie volgden de 3 tienermeiden het voorbeeld van een andere vriendin die zich in december aansloot bij de terreurgroep. Ze werden zelfs ondervraagd in het onderzoek naar haar verdwijning. Maar er werd niet van uitgegaan dat er risico bestond dat zij zelf ook zouden vertrekken.

De familie van Amira Abase maakte gisteren haar identiteit bekend in de hoop haar van gedachten te doen veranderen. “Je bent sterk, intelligent en mooi en we hopen dat je de juiste beslissing zal nemen. Keer alsjeblieft terug naar huis”, klonk hun oproep.

Sultana’s familie zegt dat ze een echte nachtmerrie zijn beland sinds haar vertrek.

En de gezinsleden van Begum waarschuwden dat Syrië een zeer gevaarlijke plek is. “We begrijpen dat je de mensen die in jouw ogen lijden wil helpen. Maar dat kan van hieruit. Je moet jezelf daarvoor niet in gevaar brengen.”

Experts schatten dat er nu zo’n 50 vrouwen het Verenigde Koninkrijk verlaten hebben om zich aan te sluiten bij IS.

Premier David Cameron riep ouders en scholen al op om hun kinderen extra in de gaten te houden als ze vermoeden dat jonge mensen radicaliseren.

De Britse politiediensten gaven gisteren nog een persconferentie om erop te wijzen dat het kalifaat van IS (Syrië en het Noorden van Irak) een zeer onaangename en gevaarlijke stek is voor vrouwen.

Ook het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) heeft een website en een telefoonlijn geopend voor bezorgde ouders en leraren.

Lees ook:Helemaal halal: sekshuwelijk met Syrische tienermeiden tegen betaling
Lees ook:ISIS zoekt jihad-bruiden voor hun islam-gekkies
Lees ook:Nederlandse meiden mee naar de oorlog in Syrië uit liefde voor hun vriendjes
Lees ook:Kinderen van alleengaande moeders doen het net zo goed
Lees ook:Cosmopolitan shockeert met stikkend meisje op cover

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>