Protest huwelijkse gevangenschap n.a.v. dood van Yasmeen Dad

YasmeenDadDe dood van de 25-jarige Yasmeen Dad uit Rotterdam heeft heel wat losgemaakt.

Haar ontzielde lichaam werd afgelopen donderdag gevonden in het Drentse Ruinen, nadat zij op 26 januari jongstleden als vermist werd opgegeven.

Kort daarna werd in Rotterdam de 26-jarige echtgenoot van Yasmeen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij haar dood.

Yasmeen zou voor haar verdwijning al eens zijn gevlucht voor hem en hulp hebben gezocht bij de politie, die haar terugbracht naar de familie.

Ze is naar alle waarschijnlijkheid het slachtoffer van huwelijkse gevangenschap en de heersende mentaliteit om deze misstanden stil te houden….

Dat zegt o.a. advocate Shirin Musa, die als directeur van Femmes for Freedom strijdt voor deze groep verborgen gehouden vrouwen.

Nadat vrijdag reeds een gebedsbijeenkomst voor Yasmeen in de Pakistaanse Masjid Ghausia Moskee door Shirin Musa werd afgedwongen, is er zaterdagavond opnieuw een dienst gehouden door de vrouwen van de moskee zelf. “Zij spreken zich uit. Dit is een revolutie”, vertelt ze.

Pakistaanse vrouwen die een einde willen maken aan deze doofpotcultuur en Yasmeen willen herdenken, houden vanavond een protestmars. Ze verzamelen om 18.30 uur bij het Nachtegaalplein in Rotterdam, meldt het Algemeen Dagblad.

Zaterdagavond deed de recherche onderzoek in het woonhuis van Yasmeen en haar man en ook in een woning verderop in de wijk Charlois. Daar woont een deel van Yasmeens schoonfamilie. Ook dit huis wordt bewaakt door agenten.

Echtgenoot en verdachte Adeel K. wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris, om zijn voorarrest te verlengen.

Een reportage van TV Rijnmond:

Lees ook:Eerste moskee exclusief voor vrouwen in VS
Lees ook:Schande, dat vrouwen in dwanghuwelijken niet geholpen worden
Lees ook:Ayaan Hirsi Ali tussen massa-moordenaars op islam-poster
Lees ook:Verborgen vrouwen in NL: onzichtbare slavinnen achter de voordeur
Lees ook:OPZIJ: de top 100 machtige vrouwen allemaal in de Stadsschouwburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>