Verborgen vrouwen in NL: onzichtbare slavinnen achter de voordeur

FemmesForFreedom‘Verborgen vrouwen’, dus vrouwen, die door hun man en/of schoonfamilie thuis worden gehouden, hebben veel meer problemen dat gedacht.

Ze worden vaak geslagen, spreken slecht of geen Nederlands, zijn laagopgeleid, hebben psychische problemen, en berusten in hun lot

Dat meldt dagblad TROUW.

Het rapport ‘Verborgen vrouwen: een vergeten groep’ van stichting Femmes For Freedom wordt vandaag overhandigd aan minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken.

Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Delfshaven en de focus ligt dan ook op die Rotterdamse deelgemeente, maar de problematiek komt volgens de onderzoekers in heel Nederland voor.

De definitie luidt: “Verborgen vrouwen zijn vrouwen in een afhankelijkheidsrelatie die gedwongen in lichte, matige of ernstige isolatie leven en veelal slachtoffer zijn van een vorm van directe of indirecte opsluiting, dan wel intimidatie, huiselijk geweld en/of dwangarbeid”.

De groep bestaat niet alleen uit Turkse en Marokkaanse vrouwen, maar ook uit Bulgaarse, Pakistaanse, Surinaamse, Poolse, Indiase, Irakese, Afrikaanse, Chinese en Kaapverdische vrouwen.

Volgens het rapport is zelfs een aantal Nederlandse en half-Nederlandse gevallen bij de geïnterviewde professionals bekend.

Hieronder Shirin Musa aan het woord, voormalig verborgen vrouw en directeur van Femmes for Freedom.

Lees ook:‘Verborgen Vrouwen’ komen soms wel 10 jaar hun huis niet uit
Lees ook:Aziatische vrouwen vinden het ‘normaal’ dat hun man hen slaat
Lees ook:Hoogopgeleide huwelijksmigrantes hebben het zwaar in Nederland
Lees ook:EU wordt rijk van dwangarbeid en prostitutie
Lees ook:Vrouwen in Centraal Afrika hebben het allermeest met partnergeweld te maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>