Drie Indiase studentes ontwerpen anti-verkrachtings-lingerie

ANTIRAPE-UNDERWEAR-570In de Indiase hoofdstad Delhi wordt elke 14 uur een vrouw verkracht en dan hebben we het maar niet over hoeveel dat er zijn in het gigantisch Hindoe-land.

Drie Indiase studentes hebben nu anti-verkrachtingsondergoed ontwikkeld………

Dit meldt de Huffington Post.

Het ondergoed, ‘Society Harnessing Equipement’ (SHE) genaamd, is uitgerust met gps en kan 82 x achter elkaar schokken geven aan diegene die de draagster aanrandt.

Wanneer het ondergoed wordt geactiveerd, worden ook direct politie en bijvoorbeeld de ouders van het slachtoffer op de hoogte gesteld en wordt de locatie doorgegeven.

Het mechanisme zit verwerkt in de beha, omdat de studenten ontdekten dat vrouwen tijdens een poging tot verkrachting eerst bij hun borsten worden gegrepen. En nee: het is geen oplossing voor het probleem, maar wel een hulpmiddel.

SHE is genomineerd voor de Gandhian Young Technological Innovation Award 2013 en zal naar verluidt eind deze maand in productie gaan.

Manisha Mohan, studente Bouwkunde aan de SRM University of Chennai, maakte een prototype van de anti-verkrachtings-lingerie samen met collega’s Rimpi Tripathi en Neeladri Basu Pal. Hulde aan onderstaand trio dus!
ANTI-RAPE-UNDERWEAR-CREATORS-570

Lees ook:Monique Hendrickx met ‘Kenau’ opnieuw in de prijzen
Lees ook:Anti-verkrachtings armband met stinkdier-lucht wint innovatieprijs Philips
Lees ook:De meeste verkrachtingen vinden plaats binnen het huwelijk II
Lees ook:Annemie Struyf genomineerd voor prijzen TV-repo’s over vaginale verminkingen
Lees ook:Sanne Vogel ontvangt prijs in Cannes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>