15-jarige Pakistaanse Malala wordt miljonaire met autobiografie

g9530_malala.inddMalala Yousafzai werd in oktober in een Pakistaanse schoolbus in haar hoofd geschoten door de Taliban. In Pakistan was ze bekend om haar strijd voor onderwijs voor meisjes.

De jonge activiste overleefde de aanslag ternauwernood. Ze onderging operaties in een ziekenhuis in Birmingham en herstelde grotendeels. Inmiddels gaat ze naar school in Engeland.

Zo goed zelfs dat ze een boek gaat publiceren. Dat gaat haar 2 miljoen pond opleveren……

Zo meldt de BBC vandaag.

De 15-jarige activiste, die campagne voert voor meisjesonderwijs, zegt dat het boek haar eigen verhaal gaat vertellen en dat van miljoenen anderen die niet de kans krijgen om naar school te gaan. Het boek heet ‘I am Malala’ en zal in het najaar verschijnen.

“Ik hoop dat het boek mensen over de hele wereld zal bereiken zodat ze zich realiseren hoe moeilijk het is voor sommige kinderen om toegang te krijgen tot onderwijs”, aldus Malala.

Uitgevers Weidenfeld en Nicolson lieten weten dat de memoires onder meer gaan over wat er gebeurde op de dag dat Malala werd aangevallen. Het boek vertelt ook het inspirerende verhaal van haar vastbeslotenheid om zich niet door radicalen te laten intimideren en over de steun die ze van haar familie kreeg in haar strijd.

Vorige week ging ze voor het eerst weer naar school…

Lees ook:Malala (16) krijgt Internationale Vredesprijs van KidsRights
Lees ook:Malala (16) hier te zien in ‘College Tour’
Lees ook:Taliban die Malala net niet doodschoot, richt nu groot bloedbad aan
Lees ook:Pakistaanse Malala heeft gaat ook Nobelprijs voor de Vrede krijgen
Lees ook:Malala (16) spreekt VN toe: ‘De Taliban zijn bang voor vrouwen met macht’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>