Annie Leibovitz schiet Pirelli-kalender met powervrouwen

annie-leibovitz-pirelli-calendarDe Pirelli-kalender van het gelijknamige bandenmerk stond decennia lang symbool voor garagebedrijven en andere mannenbestions waar ergen achter allerlei smerigheid en omgevallen koffie een juffrouw in haar blote borsten pronkte.

Voor elke maand van het jaar een nieuwe pin-up. Al vanaf 1964.

De laatste jaren heeft Pirelli het concept totaal veranderd. Inmiddels zijn het kunstzinnige kalenders geworden, die samengesteld en gemaakt worden door beroemde mode-ontwerpers en fotografen.

Dit jaar stelde niemand minder dan topfotografe Annie Leibovitz de kalender samen…….

Tot haar 13 modellen behoren de inmiddels 82-jarige Yoko Ono, de 68-jarige punkzangeres Patti Smith, tennisster Serena Williams (34), het Russische model Natalia Vodianova (33) en de Amerikaanse actrice Amy Schumer (34).

“Toen Pirelli me benaderde, vroegen ze me het over een andere boeg te gooien. Ze kwamen met het idee om onderscheidende vrouwen te fotograferen”, aldus de fotografe. “Doel was om het simpel te houden. Ik wil laten zien hoe de vrouwen echt zijn, zonder het mooier te maken dan het is.”

Lees ook:Voor het eerst vrouwen van gewicht op de Pirelli-kalender
Lees ook:Opnieuw powervrouwen in campagne M & S
Lees ook:Annie Leibovitz fotografeert Jessica Chastain als klassiek kunstwerk
Lees ook:Zegevierende Serena Williams op Roland Garros: ‘Je suis une Parisienne’
Lees ook:Versie Serena Williams van Beyoncé’s 7/11 is een Grand Slam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>