Zegevierende Serena Williams op Roland Garros: ‘Je suis une Parisienne’

SerenaWilliamsJe hebt er als afro-Amerikaanse lef voor nodig, maar na haar 2e zege op het gravel van Roland Garros besefte Serena Williams heel goed dat ze bij het Franse thuispubliek een potje kon breken.

“J’adore Paris, je travaille ici, je vis ici, je pense que je peux dire que je suis une Parisienne
En savoir plus sur “, sprak de overgelukkige winnares in vloeiend Frans………..

Met haar min of meer ingecalculeerde zege in twee sets (6-4 6-4) op de Russische titelverdedigster Maria Sjarapova schreef Williams tennisgeschiedenis.

11 jaar geleden won de nummer 1 van de wereld het grandslamtoernooi voor de 1e maal. Nooit eerder lukte het een speelster om na zo’n lange tijd hetzelfde grandslamtoernooi opnieuw te winnen.

“Mijn 16e grandslamtitel, ik kan het niet geloven’, liet Williams glunderend weten. ‘Het is onvoorstelbaar dat ik na 11 jaar toch weer de titel win op Roland Garros. Ik ben al zo vaak in Parijs geweest, het lijkt wel of ik hier werk. Ik kom ook graag weer terug om nog een keer te zegevieren. Ik geloof dat ik een echte Parijse vrouw ben geworden.”

Williams is met haar 31 jaar en 247 dagen nu ook de oudste winnares op Roland Garros. Ze loste in het professionele tijdperk haar landgenote Chris Evert als recordhoudster af, die in 1986 met de trofee in Parijs pronkte toen ze 31 jaar en 169 dagen telde.

Lees ook:Novak Djokovic vindt dat hij meer zou moeten verdienen dan Serena Williams
Lees ook:Pharrell Williams stelt Parijse expo over vrouwen samen
Lees ook:Waarom Roger Federer geliefder is dan Serena Williams
Lees ook:Anna van der Breggen wint 2e editie van La Course
Lees ook:Winnende wielrenster Chantal Blaak ‘krijgt’ 2 rondemisters

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>