Misbruik van vrouwen in de kunst

GeschondenSchoonheidMisbruik van vrouwen is in de kunst veelal nog een taboe-onderwerp, zegt galeriehoudster Anthonia van Rappard uit Geersdijk.

Daar gaat ze wat aan doen in de komende maanden……

Dat meldt ons de Provinciale Zeeuwse Courant.

‘Geschonden Schoonheid’ is een expositie met vele tientallen schilderijen en tekeningen, allemaal aspecten van vrouwenmisbruik belichtend.

Deze vrouw-en-geweldserie is opgezet omdat wereldwijd, naar schatting 1 op de 7 vrouwen het slachtoffer is van lichamelijke en geestelijke mishandeling. Dat zijn 1 miljard vrouwen!

Er is blijvend onbegrip over de gevolgen van dit misdrijf jegens vrouwen/meisjes. Deze tentoonstelling wil een bijdrage leveren aan de bewustwording van dit probleem. De kunstenaars hebben zich ingeleefd, ieder vanuit haar/zijn invalshoek en hebben met verf, soms symbolisch dan weer realistisch vorm gegeven aan dit thema.

Wat duidelijk in het oog springt is de kracht en de moed van deze vrouwen. De schoonheid van de vrouw ligt niet slechts aan de buitenkant maar zeker ook in haar innerlijke moed en dapperheid. Wij hopen met deze bijzondere expositie de deuren naar begrip en meer openheid open te zetten.

De tentoonstelling wordt vanmiddag geopend en mede-initiatiefneemster Alexandra van Thiel, die ook met eigen werk is vertegenwoordigd, houdt dan een voordracht over ‘veerkracht van vrouwen’.

Behalve Alexandra van Thiel exposeren Meg den Hartog, Marli Koeman, Hanneke Naterop, Brita Seifert, Wivine Vervaeke, Roos van der Vliet, Marije van Wieringen en de enige man: Bert van Steen.

‘Geschonden Schoonheid’: 5 september t/m 1 november 2015, van donderdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur in Hofstede Galerie Lijn 3, Provincialeweg 1 te Geersdijk.

In de PZC van vandaag uitgebreid aandacht voor dit initiatief.

Lees ook:Kunsthal Rotterdam heropent met hoge hakken en echte liefde
Lees ook:Patricia Steur exposeert deze zomer speciale kinderportretten
Lees ook:Tattoo’s staan bij jonge vrouwen voor zelfvertrouwen
Lees ook:Seksistisch Rusland: vrouwen op hoge hakken gratis naar Van Gogh-expo
Lees ook:Micky Hoogendijk exposeert in Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>