Kunsthal Rotterdam heropent met hoge hakken en echte liefde

SHOES - Kunsthal RotterdamDe Rotterdamse Kunsthal heeft vandaag haar deuren geopend na een grondige renovatie van 7 maanden.

Met de expositie S.H.O.E.S: over hoge hakken en echte liefde toont het museum de ontwikkeling van de schoen door de jaren heen……….

Aankondiging voor de verbouwing was de noodzaak om de energiekosten drastisch te verminderen, het gebouw toegankelijker te maken en beter te beveiligen na de kunstroof in oktober 2012.

De tentoonstelling richt zich op het design van de damesschoen vanaf 1900. Ruim 450 beroemde hakken zijn te zien van schoenontwerpers als André Perugia en Salvatore Ferragamo, tot aan hedendaagse sterontwerpers als Manolo Blahnik en Christian Louboutin.

Daarnaast is de plateauzool die Ferragamo in 1938 ontwierp voor actrice Judy Garland geëxposeerd. Ook zijn schoenen van Roger Vivier, de uitvinder van de stilettohak, Jan Jansen en Neerlands trots Jan Taminiau te bezichtigen.

De tentoonstelling schetst een beeld van de evolutie van de hak door de jaren heen, waaronder de zweefhak, open hiel, plateauzool, enkelbandjes, strikken en andere decoraties. De hoogte van de hak stijgt door de jaren heen naar wel 15 centimeter. Door de opkomst van couturier modehuizen en hun ontwerpers ontwikkelt de damesschoen zich van een verleidingsobject naar ultiem statussymbool.

Het thema van deze tentoonstelling werd gekozen door het publiek van de Kunsthal, dat kon kiezen tussen een expositie over dinosauriërs, kunstenaar Vasarely en dus schoenen.

Lees ook:Seksistisch Rusland: vrouwen op hoge hakken gratis naar Van Gogh-expo
Lees ook:In elke vrouw zit een schoenen-fetiisjiste!
Lees ook:Rare Rus wil hoge hakken én platte schoenen gaan verbieden
Lees ook:Hoge hakken, hoge status
Lees ook:Nederlandse vrouwen zijn de platste van Europa

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>