Meekijken met sopraan Eva-Maria Westbroek in het Metropolitan?

Eva Maria WestbroekDe Nederlandse sopraan en wereldster Eva-Maria Westbroek vertolkt de titelrol in ‘Francesca da Rimini’ bij The Metropolitan Opera.

Zaterdag 16 maart, 17.00 uur is deze melodische klassieker, een must voor de liefhebber van Italiaanse opera’s, live vanuit New York in HD te zien in 13 theaters van Pathé………

Francesca da Rimini keert terug bij The Metropolitan Opera, 25 jaar nadat het New-Yorkse gezelschap het meesterwerk van Riccardo Zandonai met veel succes opvoerde.

In Nederland was deze melodische klassieker, een must voor de liefhebber van de Italiaanse opera, nog maar zelden te zien. In de productie van Piero Faggioni, die zich afspeelt in het Italië van de Renaissance, vertolken de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek en de Italiaanse tenor Marcello Giordani de hoofdrollen.

De gedoemde liefde tussen Francesca en Paolo inspireerde Dante bij het schrijven van het deel Inferno van La divina commedia. De Amerikaanse bariton Mark Delavan speelt en zingt Gianciotto, Francesca’s wrede echtgenoot en de Amerikaanse tenor Robert Brubaker vertolkt de intrigant Malatestino. De dirigent is Marco Armiliato.

De Amerikaanse sopraan Sondra Radvanovsky, de gastvrouw bij de live uitzending, interviewt Eva-Maria Westbroek en de andere operasterren achter de schermen. De voorstelling duurt 213 minuten, inclusief 3 pauzes.

Tickets zijn te koop via de site van Pathé Opera en aan de kassa van de theaters.

Lees ook:Juliette Binoche dealt met de vergankelijkheid in ‘Clouds of Sils Maria’
Lees ook:9-jarige HGT-winnares Amira Willighagen zingt hele wereld onder tafel
Lees ook:Gelegenheidsformatie Ladies of the Lowlands brengt single uit
Lees ook:Johanna ter Steege in Franse film over Auschwitz
Lees ook:Ricky Koole speelt hoofdrol in ‘The Broken Circle Break Down’ Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>