Johanna ter Steege in Franse film over Auschwitz

De Nederlandse actrice Johanna ter Steege is binnenkort te zien in een Franse film over het vernietigingskamp Auschwitz.

Zij speelt in het drama een personage dat is geïnspireerd op de moeder van schrijfster Chaja Polak, die het kamp overleefde.

In ‘Auschwitz-Les-Bains’, zoals de werktitel van het project luidt, komen 3 vrouwelijke overlevers die in de oorlog in het vernietingskamp zaten begin jaren ’60 weer bij elkaar.

Tijdens een vakantie in een kustplaatsje in Frankrijk vertellen ze elkaar hoe het ze na de Tweede Wereldoorlog is vergaan.

De film laat in flashbacks ook zien wat de vrouwen in Auschwitz hebben meegemaakt.

De andere hoofdrollen worden vertolkt door de Franse actrices Julie Depardieu en Suzanne Clement. Het drama moet in het najaar in Frankrijk in première gaan. Het is nog niet duidelijk wanneer ‘Auschwitz-Les-Bains’ in Nederland te zien zal zijn.

Ter Steege speelde recent in veelbekroonde films als ‘Achtstegroepers huilen niet’ en ‘Lilet never Happened’. Op dit moment is zij in de theaters te zien in ‘God van de Slachting’, naast o.a. Huub Stapel en Anneke Blok.

Illustratie bovenaan: Yad Vashem

Lees ook:Film over Auschwitz-vrouwen met Johanna ter Steege naar Locarno
Lees ook:Oorlogsverhaal ‘Tante Roosje Glaser’ wordt theaterstuk
Lees ook:Auschwitz 70 jaar later: Angela Merkel hamert op Duitse verantwoordelijkheid
Lees ook:Onderzoek naar nu 90 jarige vrouwelijke kampbeul Auschwitz
Lees ook:70 jaar na Auschwitz: Klara (101) overleefde, omdat het gas op was

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>