Beatrix ziet zichzelf door andere ogen

Paleis Het Loo opende eind januari de tentoonstelling ‘Beeld van Beatrix’.

Die was bedoeld als bijzonder eerbetoon aan haar 75ste verjaardag, maar toen de koningin ongeveer tegelijkertijd haar abdicatie bekend maakte, is het tevens een afscheidstentoonstelling……

Museumdirecteur Michel van Maarseveen kon zijn vreugde over de ‘gelukstreffer’ moeilijk verbergen. Er was ‘gejuich’ geweest toen de NOS voorstelde om de expositie met afbeeldingen van de jarige koningin te organiseren.

En sinds de aankondiging van de troonswisseling is het geheel in een heel ander daglicht komen te staan. “Wij wisten niet van het aftreden. Het is meer geluk dan wijsheid dat we deze tentoonstelling nu hebben”, aldus Van Maarseveen.

De koningin krijgt het prijswinnende kunstwerk, een prachtig glazen reliëf van haar hoofd, van de hand van Edith Benedictus Buning als geschenk aangeboden.

Gisteren bezocht de majesteit zelf het paleis van haar oma Wilhelmina en kon zichzelf in allerlei vormen, maten, kleuren en materialen in de ogen kijken……..

 

Lees ook:Koningin Juliana tijdelijk terug op Paleis Soestdijk
Lees ook:Prinses Beatrix gaat terug naar haar lievelingsstek Drakesteyn
Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:Kroningsmantel en -jurk van Queen Elizabeth tentoongesteld
Lees ook:Stem mee voor het mooiste portret van Beatrix

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>