Prinses Beatrix gaat terug naar haar lievelingsstek Drakesteyn

BeatrixDrakeensteynOnze oud-vorstin haat terug naar haar lievelingsplekje: kasteel Drakesteyn in de Lage Vuursche, niet ver vanaf het oude paleis Soestdijk.

Het is waar Beatrix als prinses gelukkig en nog zorgeloos was, voordat het zware ambt haar in 1980 ‘riep’.

Ze kocht het pand zelf aan in 1959. Daarna woonde ze er samen met haar grote liefde Claus von Amsberg en hun 3 jonge zonen.

Een jaar na haar inhuldiging als koningin van Nederland verhuisden ze naar Den Haag, dat de vorstin weer als hofstad had aangewezen.

Nu is het tijd om terug te gaan naar haar mooie eigen stekje…….

De afgelopen jaren reden de busjes van de bouwvakkers in alle soorten en maten er al af en aan, dus als Beatrix hier aan het eind van het jaar haar spullen weer neerzet, zal alles spic en span zijn.

Volgens de RVD zal de prinses nog wel regelmatig in Den Haag werken. In een deel van Paleis Noordeinde zal voor haar een ruimte worden ingericht.

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en hun 3 dochters zullen op den duur ook verhuizen. Zij gaan van de ‘Eikenhorst’ op landgoed De Horsten in Wassenaar naar Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.

Huis ten Bosch moet eerst worden verbouwd. Het paleis, eigendom van de staat, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Er zijn daarom aanpassingen nodig, aldus de RVD.

Lees ook:De abdicatie van Beatrix van Oranje Amsberg
Lees ook:FOTO’s: Prinses Beatrix terug op Drakensteyn
Lees ook:Prins Friso (†) gaat zijn moeder vooruit naar Lage Vuursche
Lees ook:Beatrix is de koning en Maxima wordt geen koningin
Lees ook:Koningin Maxima mag op neventroon op Prinsjesdag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>