‘Het is perfect mogelijk om voltijds werken te combineren met kinderen’

GreteRemenWij hier in Nederland hebben Heleen Mees die streed tegen wat zij noemde het part-time feministen.

Onze zuiderburen hebben Grete Remen, CEO van dieetvoedingsbedrijf Damhert en moeder van een gezin met 5 kinderen……..

Zij is ook helemaal klaar met het geklaag van vrouwen die deeltijds willen werken. “Het is perfect mogelijk om voltijds werken te combineren met kinderen. Het betekent enkel keuzes maken en opofferingen doen’, verklaarde ze in maart in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad. Op Radio 1 herhaalde ze deze week haar pleidooi.

‘Vrouwen worden te veel gepamperd’, vindt Remen, zelf moeder van 5, van wie 1 zwaar autistisch. “Tegenwoordig bestaat er vanalles: tijdskrediet, loopbaanonderbreking, 4/5 werk,… Bij ons werkt iedereen voltijds. Dat is een afspraak. Ik heb het zelf nooit anders gedaan of gewild: in ons bedrijf evolueert alles zo snel dat het bij regelmatige afwezigheid moeilijk wordt de draad opnieuw op te pikken.”

Remen benadrukt dat ze geen vrouwen in de voeten wil schieten, maar dat ze moeten begrijpen dat ze niet alles kunnen hebben. “Werk en gezin combineren betekent keuzes maken en opofferingen doen. Iedereen moet blijven werken, omdat het leven duurder is geworden. Je moet het natuurlijk ook willen en niet opgeven. Het is niet simpel, maar het leven is dat ook niet. Vrouwen kunnen niet alles tegelijk willen.”

Enkele maanden geleden waarschuwde net als minister Bussenmaker de Belgische minister van Werk Monica De Coninck voor de gevolgen van deeltijds werken.

Daarop schreef journaliste Sofie Verschueren een open brief aan de minister. Ze wilde weten hoe ze dat dan precies moest doen: werk en gezin combineren.

Lees ook:In 2014 mogelijk al flexibele werktijden-wet in werking
Lees ook:Part-timers minder tevreden over carrière dan voltijds werkenden
Lees ook:KIJKEN: Debat op 2 over (on)afhankelijke vrouwen
Lees ook:Vrouwen die voltijds werken zijn relaxter dan part-timers
Lees ook:Vlaamse onderneemster Grete Remen is ‘Madam van het Jaar’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>