Malala werd feministe door beroemde speech van Emma Watson

EmmaWatsonMalalaInInterview_largeDe toespraak die actrice en VN-ambassadeur Emma Watson vorig jaar gaf bij de Verenigde Naties, maakte diepe indruk op ons allemaal, maar in het bijzonder op nobelprijswinnares Malala Yousafzai (18).

De jonge vrouwen troffen elkaar deze week op de première van de documentaire ‘He named me Malala’…….

Haar verhaal: in 2012 krijgt ze een kogel door haar hoofd door de Taliban in haar thuisland Pakistan, omdat ze een blog bijhield voor BBC over haar leven in de bezette Swatvallei, maar boven alles ijverde voor onderwis voor meisjes. Daarna gaat ze met haar famlie naar Engeland, waar ze wonderwel opknapt door diverse operaties.

Watson lanceerde vorig jaar de ‘He for She’-campagne. Aan de hand van een beklijvende toespraak spoorde ze vooral mannen aan om op te komen voor gendergelijkheid. Watson wilde Malala interviewen over haar invulling van het woord ‘feminisme’, maar de Pakistaanse activiste was de filmster voor.

“Eerst vond ik feminisme een vervelende, controversiële term”, aldus Malala. “Maar dankzij jouw speech geloof ik dat iedereen een feminist zou moeten zijn.Het is immers een synoniem voor gelijkheid.”


‘He named me Malala’ draait op dit moment ook in de Nederlandse en Belgsische bioscopen

Lees ook:Britse VOGUE pakt uit met feministische campagne
Lees ook:Geschilderd portret van Malala Yousafzai in National Gallery London
Lees ook:Malala (16) hier te zien in ‘College Tour’
Lees ook:#HeForShe van Emma Watson loopt als een tierelier
Lees ook:Emma Watson krijgt staande ovatie na speech gelijke rechten mannen en vrouwen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>