Vandaag liepen vrouwen in het zwart de Walk of Freedom

WalkOfFreedomOngeveer 100 vrouwen hebben in de Rotterdamse binnenstad vandaag de Walk for Freedom gelopen om aandacht te vragen voor slachtoffers van de seksindustrie.

Ze liepen onder meer over de Lijnbaan en de Beurstraverse (beter bekend als De Koopgoot)

“Het was heel ingrijpend en emotioneel”, zegt een van de deelneemsters RTV Rijnmond. “We hebben bijzondere reacties gekregen. Mensen bleven staan, stapten van de fiets. Ze maakten foto’s en vroegen waarom we daar liepen.”

Walk For Freedom (Wandeling voor Vrijheid) van The A21 Campaign is gericht om aandacht te vestigen op de 27 miljoen mannen, vrouwen en kinderen die vandaag de dag nog steeds gevangen zijn in slavernij.

In de hele wereld liepen vandaag mensen. Ook in steden als Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Zwolle, Amersfoort en Zeewolde gingen zwartgeklede vrouwen de straat op om aandacht te vragen voor de uitbuiting van vrouwen.

De unieke manier waarop de Walk For Freedom wordt gehouden komt door de deelnemers die in het zwart gekleed in een colonne gaan en al lopend informatie over mensenhandel uitdelen aan toeschouwers. De wereldwijde verspreiding van deze boodschap is echter het grootst door de aandacht van de media en de foto’s die via sociale media gedeeld worden.

In 2014 werden alleen al in Nederland 1561 mogelijke slachtoffers van mensenhandel geregistreerd. De meerderheid van de slachtoffers (88%) is vrouw.

Lees ook:Vandaag lopen vrouwen de Walk For Freedom
Lees ook:Eerste ‘Walk in her shoes’ in Nederland
Lees ook:Anno 2014: 2200 slav(inn)en in Nederland
Lees ook:ONSMAKELIJK: posters Anne Frank misbruikt voor Gaza-protesten
Lees ook:5000 vrouwen op de been voor Utregse Meidenloop

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>