Eerste ‘Walk in her shoes’ in Nederland

WalkInHerShoesMet tromgeroffel liepen zo’n 50 mensen vandaag door de Haagse binnenstad om aandacht te vragen voor vrouwen in de allerarmste landen.

In Australië en Groot-Brittannië is ‘Walk In Her Shoes’ reeds een begrip, maar in Nederland is het de eerste keer dat dit evenement gehouden wordt.

De optocht was de aftrap van een actieweek waarin hulporganisatie Care aandacht vraagt voor én geld wil ophalen om vrouwen in arme landen te ondersteunen, meldt Omroep West.

Veelal zijn de vrouwen in die landen uren per dag bezig met het halen van water en het bijeen sprokkelen van voedsel waardoor ze niet toekomen aan eigen inkomsten.

Met de opbrengsten wordt een financiële impuls gegeven aan deze vrouwen. De organisatie richt zich vooral op vrouwen omdat zij, als ze een inkomen hebben, het vooral investeren in hun familie en kinderen.

Lees ook:Weervrouw Helga van Leur gezicht van waterschapsverkiezingen Rijnmond
Lees ook:Vandaag Waterdag: vrouwen die 1/4 van de tijd kwijt zijn aan water halen
Lees ook:8 van de 10 vrouwen gaat minder werken na eerste kind, mannen maken nauwelijks verschil
Lees ook:Daniella Bottinga is eerste vrouwelijke stucadoor van Nederland
Lees ook:Rond Nieuwe Maan komen vrouwen samen in The Red Tent

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>