Mantelzorgers staken: ‘Ik ben er even niet!’

ik-ben-er-even-niet-pngWOMEN Inc. organiseert de campagne IK BEN ER EVEN NIET om een doorbraak te realiseren in de verdeling van werk en zorg, waarbij vrouwen automatisch meer op zich nemen.

Om die reden vragen zij vrouwen om vandaag, op 1 mei, de dag van de arbeid, hun zorgtaken aan anderen over te laten……

“Wij zien deze rolverdeling als 1 van de belangrijkste redenen dat slechts 53% van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig is”, aldus directeur Jannet Vaessen.

Vrouwen besteden dubbel zoveel uren aan zorg als mannen en dat is al 15 jaar onveranderd. Door de komst van de participatiesamenleving komt er alleen maar meer zorg aan.

Directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau Kim Putters onderstreept dat door de extra zorgdruk de scheve verdeling tussen mannen en vrouwen alleen maar toeneemt. “Dan stagneert niet alleen de emancipatie, maar wordt er ook geen moderne participatiesamenleving gerealiseerd.”

Naast de campagne en de oproep tot zorgstaking op ‘de dag van de arbeid’ komt WOMEN Inc. met gerichte acties richting mannen, werkgevers en overheid door samenwerkingen aan te gaan met partners als VNO-NCW, AWVN, eMANcipator en SER, met als doel om gezamenlijk te komen tot een nieuwe verdeling van zorg- en werk, met het oog op de toekomst.

Voor wie zorg jij eigenlijk allemaal? Sta er vandaag ook even bij stil. Doe mee op ikbenerevenniet.nl en deel je ervaring via #ikbenerevenniet.
factsheetikbenerevenniet

Lees ook:‘Vrouwen dreigen zorgplafond te bereiken’
Lees ook:Minister Asscher houdt Gezins Top over arbeid-/zorg-verdeling
Lees ook:Participatie-maatschappij op schouders van vrouwen
Lees ook:Sonja Barend en andere prominente Nederlanders bezorgd over zorg
Lees ook:Vandaag start de aktie ‘Waar is mijn 3 ton?’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>