Tandarts Leentje Schade zeilt de wereld rond met een missie

LeentjeScahdeMet een zeiljacht de wereld rond om overal gratis tandheelkundige nood- en preventieve behandelingen te geven aan de lokale bevolking die geen toegang heeft tot zorg.

Dat is wat tandarts Leentje Schade via haar stichting ‘Sailing Dentist’ aan het doen is. Ze is begin 22 januari j.l. vertrokken……

Dat meldt o.a. het Nederlandse Tandartsen Blad.

“Mijn motivatie voor de studie tandheelkunde was dat ik iets ‘goeds’ wilde doen. Wat bijdragen aan de wereld”, aldus de zeilende tandarts. “Maar ik kreeg te weinig voldoening uit mijn vak. Ik vond het te veel om geld draaien. De wereld is heel ongelijk en mijn hele leven met oogkleppen op lopen vind ik geen optie. Daarom ben ik gaan reizen en zeilen. Nu ga ik deze passies combineren.”

Verder is Leentje een inspirator. Ze wil de meisjes laten zien dat je als vrouw alleen heel veel kan bereiken, op een leuke manier. Ze wil samen met deze vrouwen ook de mensen thuis inspireren. Dit initiatief verbindt mensen met verschillende achtergronden.

Tandarts Leentje, zoals ze zichzelf graag noemt, gaat via Gambia, Senegal, Kaap Verden en Rio de Janeiro naar Zuid-Afrika. In elk land zal ze aansluiting zoeken bij een bestaand vergelijkbaar project, met haar schip The Barbara, een Morgan 50, als basis.

Leentje is inmiddels een ervaren tandarts én ervaren zeilster. Onderweg heeft ze lage kosten, maar de tandarts kan wel donaties van geld en instrumenten en gebruiksmaterialen gebruiken.

Ondertussen kan je hier de laatste status van de missie van de Sailing Dentist lezen: : facebook.com/sailingdentist.

Lees ook:Moslima’s boos omdat hoofddoek af moet bij de tandarts
Lees ook:Feministe pur sang: Hillary in 10 quotes
Lees ook:Vandaag Waterdag: vrouwen die 1/4 van de tijd kwijt zijn aan water halen
Lees ook:Borstvoeden freestyle: je kunt op je kop gaan staan
Lees ook:Hofleverancier Sheila de Vries zit 40 jaar in het vak

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>