Feministe pur sang: Hillary in 10 quotes

HillaryWomensRights“Amerikanen hebben een kampioen nodig, en die wil ik voor hen zijn,” zo stelt Hillary Clinton zichzelf voor in haar race om presidentskandidate te worden voor de Democratische Partij.

Een verzameling inspirerende quotes van de voormalige First Lady doorheen de jaren zetten de toon voor wat wel eens de eerste vrouwelijke presidente van Amerika zou kunnen worden.

Een hoogtepunt in de vrouwenemancipatie dat ik hoop mee te maken……..

1. “Mik altijd hoog, werk hard, en ga voor waar je in gelooft. Als je faalt, blijf dan geloven in jezelf. Als je valt, sta weer op en luister niet naar anderen die zeggen dat je iets niet kan of moet doen.”

2.”Verwar een boeiende carrière hebben niet met een boeiend leven hebben.”

3. “Een boodschap voor alle homoseksuele mannen en vrouwen wereldwijd: waar je ook woont, hoe je leven er ook uitziet, of je nu een uitgebreid sociaal netwerk hebt of je net kwetsbaar en eenzaam voelt: weet dat je niet alleen bent.”

4. “Te veel vrouwen in te veel landen spreken dezelfde taal. De taal van de stilte.”

5. “Ik had ook thuis kunnen blijven, koekjes bakken en thee drinken, maar ik heb vol overtuiging voor mijn beroep gekozen, zelfs nog voor mijn man in de spotlights stond.”

6. “Neem kritiek altijd serieus, maar nooit persoonlijk. Als die opbouwend en correct is, leer er dan van. En anders: laat het los.”

7. “Mensenrechten zijn vrouwenrechten, en vrouwenrechten zijn mensenrechten. Laat ons niet vergeten dat het recht om vrijuit te spreken en gehoord te worden daaronder valt.”

8. “Als ik de voorpagina van een krant wil halen, hoef ik alleen maar mijn kapsel te veranderen.”

9. “Je kan het niet eens zijn met een vrouw, maar haar uiterlijk bekritiseren in plaats van haar ideeën of daden: daar help je niemand mee. Dat getuigt er alleen maar van dat je er niets van begrepen hebt, of niet in staat bent om op een hoger niveau na te denken.”

10. “Ik kan niet tegen de verlamming die sommige mensen ervaren omdat ze niet blij zijn met de keuzes die ze maakten. Je leeft in een tijd met oneindig veel keuzemogelijkheden. Geld helpt natuurlijk, en veel geld verdienen gaat niet vanzelf, maar je hebt er zelfs geen geld voor nodig. Ga voluit voor iets dat je wil bereiken. Doe iets!”

Lees ook:Diane von Furstenberg: ‘The Woman I Wanted To Be’
Lees ook:94-jarige yoga-lerares brengt nog nieuwe DVD op de markt
Lees ook:Lady GaGa wil depressieve tieners empoweren
Lees ook:Sarah Silverman zoekt passende penis
Lees ook:Mooi! Afghaanse vrouwen fietsen zichzelf naar de vrijheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>