Monic Hendrickx is Heleen Mees

HOPEActrice Monic Hendrickx wil zich altijd intensief voorbereiden voor haar volgende rol. Eigenlijk wil ze heel veel begrijpen, maar brein en tijd zijn beperkt.

“Ik wil heel graag begrijpen hoe de inval van Amerika in Irak in verband staat met het ontstaan van IS. En ik wilde me voor de financiële dramaserie ‘Hope’ ook verdiepen in de financiële wereld. Terwijl ik denk dat mijn verstand niet zo ver reikt dat ik het kan begrijpen.”

Dat vertelt Hendrickx in OPZIJ van deze maand.

Hendrickx speelt de hoofdrol in genoemd TV-projekt, dat is geïnspireerd op het verhaal van Heleen Mees. Die econoom en jurist kreeg bekendheid als feministe die het gebrek aan ambitie bij Nederlandse vrouwen hekelt. Ze bekleedde functies bij het ministerie van Financiën en de Europese Commissie voordat ze in 2003 naar New York verhuisde.

HOPE volgt het verhaal van de feministische econome vanaf het moment dat ze naar het ‘land van de onbegrensde mogelijkheden’ is afgereisd. Daar ontmoet ze een topbankier die haar steunt en met wie zij in bed belandt.

In de film heet ze geen Mees, maar Hannah Binnekamp, die haar naam verandert in Hope en Willem Buiter is omgedoopt tot topbankier Ben Elzen.

De film is geen directe kopie van het verhaal van Mees, die ook niet meewerkte. “Ik heb haar een brief geschreven om te vragen of ze mee wilde werken, maar dat kon niet omdat ze midden in de rechtszaak zat (-) Toen zijn we gaan verzinnen, bij alles wat al bekend was,” vertelde Hendrickx bij PAUW

Er staat haar alweer een nieuwe uitdaging te wachten. “Ik ga naar Los Angeles om te werken aan de verfilming van ‘De Held’ van Jessica Durlacher, maar ik leur daar niet met mezelf. Nou ja, tenzij ik David Lynch tegenkom.”

“Als freelancer zou ik mezelf misschien iets beter moeten verkopen, maar ik verkeer in Nederland in de luxepositie dat ik word gewaardeerd. Ik probeer mijn eigen films zo goed mogelijk te verkopen, maar het is een vak apart.”

‘Hope’ is 24 april 2016 te zien om 21.30 bij de VPRO op NPO 3.

Lees ook:Speelfilm over Heleen Mees in de maak
Lees ook:Heleen Mees: ‘Buiter moet even Apeldoorn bellen’
Lees ook:Heleen Mees eist miljoenen van Willem Buiter vanwege reputatieschade
Lees ook:Monic Hendrickx geëerd op Film by the Sea
Lees ook:Uitspraak in rechtzaak Heleen Mees uitgesteld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>