Uitspraak in rechtzaak Heleen Mees uitgesteld

Econome en journaliste Heleen Mees heeft een schikkingsvoorstel in de stalkingszaak die zij met haar ex voert in New York definitief afgewezen.

Verdere behandeling en uitspraak zijn daarom uitgesteld……..

In maart zal de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvinden. Mees had via een schikkingsvoorstel van het OM gedeeltelijk schuld kunnen bekennen, maar Mees’ advocaat Ira London ging niet akkoord.

Heleen Mees had een affaire met de getrouwde Willem Buiter, die voor de Citigroup werkt.

Toen de affaire voorbij was, zou ze hem hebben lastiggevallen door honderden intimiderende mails te sturen en hem via Skype te stalken. Andersom bleek later dat ook Buiter op zijn beurt geregeld contact had gezocht met Mees.

Raadsman London noemde het krankzinnig dat de motie tot verwerping is afgekeurd. Er werd geen reden voor gegeven. Wel is hij opgetogen over het feit dat hij straks in de rechtszaak Buiter een kruisverhoor kan afnemen.

Volgens hem heeft Buiter eerder onder ede gelogen. Het is niet bekend wie verder als getuigen worden opgeroepen. Na de aangifte van Buiter zat de Nederlandse afgelopen zomer enkele dagen in de cel. Ze kwam op borgtocht vrij.

Tijdens de korte zitting vandaag vroeg de openbaar aanklager of Mees schuld wilde bekennen. London antwoordde daar voor zijn cliënte ontkennend op. Mees zelf zei niets in de rechtszaal en wilde ook daarbuiten niets kwijt. De eis van de aanklager is dat Mees 6 maanden in therapie gaat en daarna een jaar een soort proeftijd krijgt waarin ze zich goed moet gedragen.

Wordt dus vervolgd.

Lees ook:Heleen Mees: ‘Buiter moet even Apeldoorn bellen’
Lees ook:Heleen Mees eist miljoenen van Willem Buiter vanwege reputatieschade
Lees ook:Heleen Mees en beschuldigingen van haar ex Willem Buiter: rollen draaien om
Lees ook:Heleen Mees doet volgende week TEDx-lezing over ‘rise and fall’
Lees ook:Heleen Mees: ‘Nederlanders zijn botter dan Amerikanen’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>