TLC’s Submissive Wives: ‘Als hij maar gelukkig is’

RosieHousewifePowerFeminisme is ver te zoeken, meldt zender TLC over hun vanavond uit te zenden documentaire ‘Submissive wives’.

Daarin zijn enkele vrouwen te zien die bewust kiezen om onderdanig te zijn aan hun man, jawel…….

Deels vanuit religieuze motieven (“Onderdanigheid is het grootste cadeau van God aan een vrouw”), deels vanuit de stellige overtuiging dat onderdanigheid tot een betere relatie leidt.

“Als hij gelukkig is, ben ik gelukkig”, aldus Tara die zelf 10 jaar geleden besloot op deze manier haar man te dienen en daarmee naar eigen zeggen haar huwelijk redde.

Het betekent dat zij altijd klaar staat voor haar man Tim met wie ze inmiddels 20 jaar getrouwd is. Ze staat elke ochtend eerder op, om te zorgen dat zijn ontbijt klaar is (“Hij moet niet gestrest naar zijn werk gaan”) en als hij thuis komt van zijn werk, zit ze met de kinderen en een koud biertje op hem te wachten.

Dat lijkt Kristin wellicht ook wel wat. Haar huwelijk met man Mark staat op springen en ze leven meer apart dan dat ze dingen samen doen. Ze gaat in de leer bij Tara om te horen hoe je als onderdanige vrouw moet leven.

Onder meer door altijd seks te hebben wanneer hij dat wil, verklapt Tara. Tim legt op zijn beurt aan Mark uit dat het niet allemaal vanzelf gaat:

“Je moet ook wel zorgen dat je iets te bieden hebt om onderdanig voor te zijn.”

Nu ja: wellicht interessant om te zien hoe het mijns inziens niet moet. In een fijne relatie zijn partners immers solidair naar elkaar.

TLC Doc: Submissive Wives Guide To Marriage’, maandag 17 augustus 2015 om 22:00 uur op TLC.

Lees ook:De meeste verkrachtingen vinden plaats binnen het huwelijk II
Lees ook:Filmmaakster op bezoek bij al haar exen om zichzelf te begrijpen
Lees ook:35 jarige carrièrevrouw maakt docu over waarom ze de liefde nog niet vond
Lees ook:Ellen DeGeneres geeft genereus geld aan militair stel dat wil trouwen
Lees ook:Zuipen verhoogt je sociale status, maar niet ongelimiteerd!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>