Feminisme in Victoriaanse tijden: ‘Far from the Madding Crowd’

FarFromTheMaddingCrowdCarey Mulligan vindt heel veel Hollywoodfilms niet interssant, ook niet om in te spelen, omdat ze oppervlakkig zijn.

De actrice is vanaf komende week te zien in ‘Far from the Madding Crowd’, wat volgens haar absoluut geen typische Hollywoodfilm is.

Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

“Waar ik me aan stoor bij Hollywoodfilms is dat er geen grote en uitgediepte vrouwelijke personages zijn. Dat is bij deze film wél het geval”, vertelt de bijna 30-jarige Mulligan.

“De meeste verhalen richten zich op typische mannen. Vrouwen voegen dan alleen iets kleins toe. Daarom kijk ik bij aanbiedingen meer naar de personages dan naar het script. Als ik daar een uitdaging in zie, dan doe ik het. Daardoor speel ik ook niet in heel veel Hollywoodfilms. Er zijn maar weinig goede scripts”, besluit ze.

‘Far from the Madding Crowd’ is een Brits-Amerikaanse productie onder regie van Thomas Vinterberg, gebaseerd op het gelijknamig boek uit 1874 van Thomas Hardy.

“Ik denk dat het wel een feministische film is, ja.  Mijn personage is een heel moderne vrouw, voor die tijd. En het is ook nog door een man geschreven, wat ik werkelijk fantastisch vind”, aldus Carey Mulligan.

In het Victoriaans Engeland woont de mooie, onafhankelijke en eigenzinnige Bathseba Everdene (Carey Mulligan). Ze heeft 3 aanbidders, Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts), een schapenboer die in de ban is van haar onafhankelijkheid, Frank Troy, een knappe en roekeloze sergeant en William Boldwood, een welvarende en volwassen vrijgezel. Het verhaal vertelt over de passies en keuzes van Bathseba, haar relaties en liefde voor de verschillende heren.

Lees ook:De hobbels die powervrouwen ondervinden bij het vinden van een partner
Lees ook:Vrouwen zijn begonnen aan een opmars in games
Lees ook:Complete vrouwelijke filmcrew doet mee aan ’48 Hours Project’
Lees ook:Regisseur ‘The Avengers’ wil meer superheldinnen
Lees ook:Oscar-winnares Jane Campion maakt topserie met Holly Hunter en Elisabeth Moss

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>