Transgender: in 1 dag vrouw worden in Thailand

TransgendersSteeds meer Nederlandse transseksuelen kiezen ervoor om in Thailand een geslachtsveranderende operatie te ondergaan.

Een in ons land omstreden ingreep met een lange wachtlijst die daar in 1 dag gedaan kan worden.

Maar het lange traject met de scherpe regels in Nederland is er niet voor niets en dus maken veel instanties zich zorgen over deze trend.

Voor het RTL 5-programma ‘5 Extreem’ reist Ewout Genemans met de Nederlandse transseksueel Jana naar Thailand en volgt haar tijdens de operatie die haar verandert van man tot vrouw.

Ewout bezoekt de illegale kliniek van de beruchte dokter Theb waar aan de lopende band geslachtsoperaties en borstvergrotingen plaatsvinden. Voor het luttele bedrag van €1200 euro is een transformatie compleet.

Dokter Theb is ook in Thailand, een land dat stikt van de zogenaamde ladyboys, omstreden en wordt niet officieel als arts erkend.

Ewout Genemans: “Terwijl ik toe stond te kijken sneed Dokter Theb de penis van een patiënt door en lepelde vervolgens met één handbeweging de testikels eruit. Het is bizar dat wij zonder afspraak binnen konden lopen en de operatie met de cameraploeg bij konden wonen. Zonder onze handen te wassen of steriele kleding te dragen.”

De officiële instanties in Nederland zijn tegen geslachtsoperaties in Thailand en vinden het zorgwekkend dat steeds meer Nederlandse transgenders daar naartoe reizen voor een behandeling.

Door geldgebrek hebben Nederlandse ziekenhuizen de afgelopen jaar een patiëntenstop gehanteerd. Hoewel deze inmiddels opgeheven is, houden veel transseksuelen gemengde gevoelens over het Nederlandse beleid.

Niet iedereen wenst een traject van jaren in te gaan en gebruik te maken van de verplichte psychologische begeleiding door het Kennis- en Zorgcentrum voor Genderdysforie van VUmc of het Genderteam van UMCG.
5Extreem
’5 Extreem’, 21 september 2014 om 21:30 uur bij RTL5

Lees ook:Ach help, kinder miss-verkiezingen in Nederland!
Lees ook:Thailand maakt einde aan baarmoeder toerisme
Lees ook:KIJKEN: vagina-reconstructie voor ‘besneden’ vrouwen
Lees ook:Thaise babyfabriek was ‘big business’
Lees ook:Minister Hennis bezoekt onverwacht de troepen in bloedheet Mali

1 Reacties // Reageer

One thought on “Transgender: in 1 dag vrouw worden in Thailand

  1. Martine

    Dit is pure propaganda van het VUmc. Nederlandse transseksuelen gaan inderdaad naar Thailand, want daar zit ook de beste chirurg van de wereld, waar het VU jaloers op is. Nederlandse transseksuelen gaan niet naar die dr. Theb, ik heb er nog nooit eerder van gehoord, en ik weet er heel veel van. Ben zelf ook naar Thailand gegaan, (€13.500,-) en zeer tevreden en blij met het resultaat. Bovendien, het VU begeleid niet, het VU keurt (veelal af, veelal ten onrechte) het VU remt af ! Het VU werkt tegen.
    Dat er 1 mafkees daar zit die dit doet, wil niet zeggen dat Thailand een slechte keus is.

      /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>