Kristien Hemmerechts schrijft boek over vrouw van Marc Dutroux

KristienHemmerechtsBoekHet nieuwe boek van Kristien Hemmerechts ‘De vrouw die de honden eten gaf’ is geïnspireerd op Michelle Martin, de vrouw van Marc Dutroux.

Op haar blog schrijft de auteur dat ze zich afvroeg hoe Martin zich had gevoeld als vrouw van een verkrachter en later als echgenote van een verkrachter én een moordenaar.

Paul Marchal, vader van slachtoffer An, reageert echter gekwetst…..

Het boek is gebaseerd op het verhaal van Martin, maar blijft fictie, ze krijgt in het boek ook de naam Odette, meldt vandaag het Vlaamse Nieuwsblad.

‘Kort na de geboorte van de baby vloog Dutroux in de gevangenis’, schrijft Kristien Hemmerechts verder op haar blog. ‘Hij gaf Martin de opdracht Julie en Melissa eten te geven, een opdracht waarvan we weten dat ze die niet heeft uitgevoerd. Er was blijkbaar ook een hond in dat huis en die heeft ze wel gevoerd, maar ze is niet in de kelder afgedaald en al helemaal heeft ze de meisjes niet bevrijd. Ook heeft ze de politie niet gebeld.’

‘Als zij een mens is’, besluit Hemmerechts, ‘in staat tot menselijkheid, tot empathie, tot medeleven, dan is haar grootste straf te leven met het besef van wat ze heeft gedaan. Helaas zijn mensen ook erg goed in het wegduwen van akelige gedachten. Mensen zijn minder menselijk dan we wel zouden willen.’

‘Laat hij of zij die zonder zonden is, de eerste steen werpen’, voegt Hemmerechts nog toe als uitsmijter.

Paul Marchal reageert in Het Laatste Nieuws boos op de poging van Hemmerechts om Martin ‘menselijk’ neer te zetten.

“Als het haar bedoeling is om een menselijke Martin neer te zetten, een Martin met empathie, dan kan ik nu al zeggen dat dat onmogelijk is. 4 maanden lang heb ik het proces van Dutroux en Martin gevolgd. In al die tijd heb ik Martin 1x zien wenen: toen Dutroux het had over seks met haar. Ze had ook niks spijt. Psychopaten hébben geen gevoelens voor anderen.”

“Waarom heeft Kristien Hemmerechts niet evenveel moeite gedaan om in ons hoofd te kruipen? Om te zien hoe wij zouden reageren op de vraag of Martin een menselijk gelaat heeft?” vraagt Marchal zich af.

Eerder schreef Hemmerechts ‘In het land van Dutroux’, maar daar fungeerde het proces tegen het monster van België slechts als achtergrond bij een verhaal over 5 verschillende mensen.

Lees ook:Kristien Hemmerechts kruipt in de huid van Michelle Martin en daar is België niet blij mee
Lees ook:Spiegelroman Kristien Hemmerechts zet seksuele grenzen op scherp
Lees ook:MADONNA maakt agressieve SM-clip
Lees ook:Boek van Franse feministe geweigerd in Apple-store vanwege blote cover
Lees ook:Esther Gerritsen wint Frans Kellendonk Prijs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>