Je hebt stiefmoeders en stiefloeders

stiefmoeder1 op de 10 gezinnen is een patchworkgezin, dus het zou je in je nieuwe relatie zomaar kunnen overkomen: stiefmoederschap.

Het is het enige moederschap waarvoor je examens moet afleggen in het bijzijn van een ploegje kritische gecommitteerden, namelijk de kids zelf…….

Daarover schrijft ook OPZIJ op haar website.

Gedreven door de liefde kiezen 2 mensen voor een nieuw leven en blijmoedig nemen ze elkaars kinderen ‘erbij’. Zo moeilijk kan het toch niet zijn om die in je hart te sluiten?

Maar na de eerste euforie ontstaan er situaties die onvermijdelijk vragen om heftig slikken of een ijzeren zelfbeheersing. Liefde voor je partner leidt nu eenmaal niet vanzelfsprekend tot liefde voor de bijbehorende kinderen. Herrie ligt op de loer.

Al was het maar omdat de wederzijdse exen ook nog een vinger in de pap hebben. In het ‘Handboek voor de moderne stiefmoeder’ toont ervaringsdeskundige Yolan Witterholt wat er op je pad kan komen tijdens de eerste jaren van een stiefgezin.

Met humor en relativeringsvermogen vertelt ze over de voetangels en klemmen. Daarnaast geeft ze vele nuttige adviezen en vertelt ze openhartig over haar eigen dubbele stiefgezin .

Yolan Witterholt is journalist en tekstschrijver. Ze schreef onder meer voor Esta, J/M, Red en de Volkskrant en publiceerde 3 boeken over (stief)moederschap en gezinsleven, waaronder ‘Kinderen cadeau’. Ze heeft zelf 4 kinderen en is daarnaast stiefmoeder van 2.

Lees ook:Jong kinderen baren schaadt de carrière minder
Lees ook:Nancy Steutel vecht tegen vechtscheidingen
Lees ook:Vrouwen-rockband The Mrs zingt over de echte dingen van het leven
Lees ook:Isabella Rosselini met haar groene porno op Holland Festival
Lees ook:Kunsthal Rotterdam heropent met hoge hakken en echte liefde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>