Vrouwen zijn momenteel hoger opgeleid dan mannen

RosieEducationEr is een toenemend aantal studenten in het hoger onderwijs, er zijn meer studerende vrouwen en minder hbo- en wo-diploma’s voor mannen.

Dit blijkt uit het jaarrapport 2014 van de Landelijke Jeugdmonitor van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport i.s.m. het Centraal Bureau voor de Statistiek…………..

Dat meldt UniversOnline.nl

In studiejaar 2013-2014 schreven 516.000 jonge mensen onder de 25 zich in voor een voltijdse studie in het hoger onderwijs. In studiejaar 2003-2004 waren dit er nog 316.000.

De toename komt voornamelijk doordat vrouwen en niet-westerse allochtonen vaker studeren.

Studenten in het hoger onderwijs kiezen voornamelijk voor de richtingen bedrijfskunde, administratie, sociale wetenschappen en gezondheidszorg.

Vrouwen kiezen vaker gezondheidszorg, onderwijs en sociale wetenschappen. Mannen bedrijfskunde, administratie, techniek en informatica.

In 2003-2004 volgde 13% van de mannen en 2% van de vrouwen de richting van natuurwetenschappen, wiskunde en informatica. In 2013-2014 is dat aantal bij vrouwen gestegen naar 4% terwijl het bij mannen daalde naar 12%.

Het onderwijsniveau van de Nederlandse bevolking is vergeleken sterk gestegen, met name voor vrouwen. Zij zijn momenteel hoger opgeleid dan mannen. 26% heeft een afgeronde hbo- of wo-opleiding. Voor mannen ligt dit 10% lager omdat zij vaker een opleiding afronden op mbo-niveau.

Lees ook:In alle EU-landen studeren nu meer vrouwen dan mannen
Lees ook:Trend zet door: steeds meer vrouwelijke artsen en specialisten
Lees ook:Vrouwelijke 30′ers inmiddels hoger opgeleid dan de mannen
Lees ook:Nerd- en geek-mannen weerhouden meiden ervan om ICT te gaan studeren
Lees ook:Vrouwelijk ICT-leger groeit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>