Mannen zijn roekelozer dan vrouwen op de beurs

Traders react in front of the DAX board at the Frankfurt stock exchangeDe uitzending van het RTL Z Beursspel staat vandaag in het teken van de prestaties van vrouwen.

Te gast zijn hoogleraar Henriëtte Prast en Wisselportefeuille-houder Jacoline Overdevest………

In het spel doen volgens de cijfers van VI Company bijna 10x zo veel mannen mee als vrouwen. Op dit moment doen er meer dan 15.000 spelers mee, daarvan zijn 4912 man en slechts 478 vrouw.

Ongeveer 10.000 spelers hebben geen geslacht ingevuld, hun prestaties zijn niet meegenomen in de berekeningen.

De top 10 van het spel bestaat bijna geheel uit mannen. Hanneke vdZee is op nummer 5 de eerste vrouw in het spel, met een rendement van 167% tot nu toe. Cees Smit, al wekenlang de lijstaanvoerder, heeft tot nu toe een rendement van 746% gehaald.

De vrouwelijke spelers doen het dus iets minder goed dan de mannelijke, gemiddeld staan ze op een verlies van -5,0%. De mannelijke spelers staan gemiddeld op -4,8%.

Bij de samenstelling van hun portefeuille lijken vrouwen iets meer risico te nemen dan mannen. De vrouwen in het spel beleggen meer (32%) in Sprinters dan mannen (29%). De mannen beleggen weer meer in aandelen (50%) dan vrouwen (45%).

Vrouwen vertrouwen meer op trackers (ETF’s) dan mannen, al is het verschil, 16% om 13%, niet echt groot. Het minst populaire product zijn opties, mannen gebruiken die met 8% iets meer dan vrouwen met 7%.

Lees ook:SNS / Reaal nu van ons allemaal: beleggen is géén mannending!
Lees ook:Vrouwen beleggen beter en zorgen voor hoger rendement
Lees ook:Stem ‘ns verfrissend: lijsten bestaan voor 3/4 uit grijzige mannen
Lees ook:Vrijgezelle AJAX-voetballers zijn te dom om zelf gezond te eten
Lees ook:DSM en Schiphol zitten goed met hun vrouwen-quota

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>