Grootste gendergelijkheid ter wereld bij ons in Nederland

man-vrouw-delftsblauwGebasseerd op cijfers uit een rapport van het Verenigde Naties Ontwikkelings Programma, werd onderstaande wereldkaart gemaakt over de gendergelijkheid in de diverse landen op onze aarde.

Daarbij scoorde Nederland het beste en Yemen het slechtste.

Hoe lager het getal, hoe beter het gesteld is met de emancipatie van vrouwen.

Wat opvalt is dat de Islamitische wereld wel erg donker gekleurd is en dat voorts in Brazilië, India en in (Zuid) Afrika nog een grote slag te slaan is.

Toch wel een beetje trots op ons eigen volkje toch? Alle landen uit de top tien zijn overigens Europees.
1. Netherlands, 2. Sweden, 3. Denmark, 4. Switzerland, 5. Norway, 6. Finland, 7. Germany, 8. Slovenia, 9. France, 10. Iceland
GenderGelijkheidWereld

Minister Bussemaker van O,C & W noemt de eerste plaats voor ons land een compliment aan de mannen en vrouwen zelf. “We hebben in Nederland veel voorwaarden gecreëerd zodat met name vrouwen een inhaalslag hebben kunnen maken” laat ze vandaag weten.

“Toch vraagt emancipatie onderhoud. We moeten blijven knokken zodat gelijke rechten en een gelijke behandeling worden omgezet in de praktijk en vrouwelijk talent ook echt de ruimte krijgt. Het is nu zaak dat mannen, vrouwen én werkgevers doorpakken”, aldus Bussemaker.

Volgens de VN is de helft van de Nederlandse vrouwen economisch zelfstandig. Daarom wil Bussemaker van zoveel mogelijk laagopgeleide en laaggeletterde vrouwen aan de slag helpen.

Verder wil ze gelijke beloning van mannen en vrouwen en een betere doorstroming van vrouwen naar hogere functies.

De VN baseert zich op gegevens over moedersterfte, het aantal vrouwen in het parlement, opleidingsniveau en de deelname aan het arbeidsproces.

Lees ook:Jet Bussemaker: ‘Emancipatie vergt onderhoud’
Lees ook:Gelijke beloning vrouwen/mannen is een mensenrecht
Lees ook:Helpen luizenvaders en bakfiets-papa’s de emancipatie vooruit?
Lees ook:België is vrouwvriendelijk; ronduit kut is het in Jemen
Lees ook:‘In deeltijd werken is niet goed voor de carrière van een vrouw’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>