Niet van de werkdruk, maar van de baas word je ziek

JustAnotherDayAtTheOfficeHet is niet een hoge werkdruk waar mensen het zwaarst aan tillen, maar vooral oneerlijke bazen liggen aan de basis van depressies c.q. burnouts.

Dat wijst een nieuwe Deense studie……..

De onderzoekers deelden 4500 vragenlijsten uit aan werknemers van scholen, ziekenhuizen en kantoren. Er werden ook persoonlijke interviews afgenomen om vast te stellen wie er kampte met een klinische depressie. Uit de resultaten blijkt dat een grote werkdruk weinig invloed heeft op de gemoedstoestand.

Een slechte sfeer op de werkvloer en een baas die zijn personeel oneerlijk behandelt: dat zijn zaken die de stemming van werknemers wel sterk beïnvloeden.

“Dat betekent dat depressies op het werk niet zullen verdwijnen als de werkdruk afneemt. Hier spelen andere factoren een rol en daar moeten we ons in de toekomst op richten”, aldus Matias Brødsgaard Grynderup, een van de onderzoekers van de nieuwe studie. “Vooral het aan rechtvaardigheidsgevoel van de werknemers moet voldoende aandacht worden besteed.”

Lees ook:Mannen voelen zich bedreigd door vrouwelijke baas
Lees ook:Openlijke feministes op de werkvloer vaker geconfronteerd met seksuele intimidatie
Lees ook:Vrouwen in de top van een bedrijf maken ook mannen tevredener
Lees ook:Dochter en echtgenote bepalen hoe een mannelijk baas t.o.v. vrouwen staat
Lees ook:Oudere werknemers zijn consistenter dan de jonkies

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>