VN meldt dat er 200 miljoen minder vrouwen dan mannen op internet zitten

WomenAndtheWeb1Volgens een studie van de Verenigde Naties zijn er wereldwijd 200 miljoen minder vrouwen dan mannen actief op internet.

Het gat kan groeien naar 350 miljoen vrouwen in de komende 3 jaar als er geen actie wordt ondernomen………

Dat blijkt uit een studie van de UN Broadband Commission Working Group over het gebruik van breedband internet door beide geslachten.

Overal ter wereld gaan vrouwen gemiddeld later dan mannen gebruik maken van internet. Ook zijn er gemiddeld minder vrouwen dan mannen online.

Van de mondiale internetpopulatie van 2,8 miljard mensen bestaat 1,5 miljard uit mannen en 1,3 miljard uit vrouwen. In de relatief welvarende OECD-landen is het gat relatief klein. In de ontwikkelende landen, waar ICT-apparatuur zoals pc’s vaak statussymbolen zijn, groeit het gat echter snel. In Afrika beneden de Sahara zouden er de helft minder vrouwen dan mannen actief zijn op internet.

Mondiaal hebben ook gemiddeld 21% minder vrouwen dan mannen een mobiel toestel. Dat is omgerekend een verschil van 300 miljoen vrouwen. Voor de mobiele sector is dit een hypothetisch verlies in omzet van 13 miljard dollar. Voor de mobiele sector (producenten, operators, software- en app-ontwikkelaars) betekent het verkleinen van de verschillen in gebruik van internet en mobiele toestellen een belangrijke marktkans.

In ontwikkelende landen betekent een toename van internetgebruik onder vrouwen met 10% een groei van het GDP met 1,38%. Een groei in gebruik van (mobiel) internet met 600 miljoen vrouwen betekent omgerekend een groei van het mondiale GDP met 18 miljard euro.

Lees ook:Neelie Kroes zoekt meer digitale muzes
Lees ook:Er sterven meer vrouwen door huiselijk geweld dan door oorlogen
Lees ook:Amerikaanse doelvrouw Hope Solo pleit voor gelijke betaling m/v voetballers
Lees ook:Vrouwen ontvangen 45% minder salaris, vooral veroorzaakt door deeltijd
Lees ook:Gemiddeld Nederlands vrouwenpensioen ligt 40% lager dan mannenpensioen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>