Meer vrouwen in topfuncties is niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor de bedrijven zelf

De inhaalslag van vrouwen naar de top van het bedrijfsleven begint op gang te komen.

Het aantal vrouwelijke commissarissen bij beursgenoteerde bedrijven is het afgelopen jaar zodanig opgelopen, dat het behalen van streefcijfers in zicht komt.

Maar het aantal vrouwen in de raden van bestuur blijft met nauwelijks 1 op de 20 nog zeer laag……..

Dat blijkt uit de jaarlijkse Dutch Female Board Index, die vandaag verschijnt en waar de Volkskrant over bericht.

Volgens onderzoeker en hoogleraar corporate governance Mijntje Lückerath van de Universiteit van Tilburg is na 7 jaar ploeteren nu duidelijk vooruitgang te zien.

Voor het eerst heeft meer dan de helft van de 85 in Amsterdam genoteerde Nederlandse nv’s ten minste 1 vrouwelijke commissaris of bestuurder. Het aantal ouderwets mannelijke bolwerken met nul vrouwen in de top zakte van 43 naar 32.

Ruim eenderde (24 van de 69) van de nieuw benoemde commissarissen was het afgelopen jaar vrouw. Als dat zo doorgaat, wordt het Europese quotum van minimaal 40% vrouwelijke commissarissen over 5 jaar gehaald. DE Master Blenders, DSM, Unilever en Wessanen voldoen nu al aan de Brusselse norm, die in 2020 gehaald moet zijn.

In Nederland werd dit jaar een ‘wettelijk streefcijfer’ ingevoerd: in 2016 moet minimaal 30% van de raden van bestuur en raden van commissarissen vrouw zijn.

Wordt dat niet gehaald, dan moeten bedrijven in het jaarverslag uitleggen hoe dat komt en hoe ze denken het beter te gaan doen.

Meer vrouwen in topfuncties is niet alleen belangrijk voor vrouwen, maar ook voor de bedrijven zelf, meent Mijntje Lückerath-Rovers. Zo zijn ondernemingen een betere afspiegeling van de maatschappij en hebben ze een beter gevoel voor wat er onder werknemers leeft.

Bovendien kan een diversere raad beter toezicht houden. Dat is vanuit bedrijfseconomisch perspectief waardevol

Hieronder een video-interview van Me Judice met Mijntje Lückerath, waarin ze nog meer redenen geeft waarom het belangrijk is dat er meer vrouwen een topfunctie in het bedrijfsleven krijgen.

Lees ook:Aantal vrouwen in de boardroom ver onder het streefcijfer
Lees ook:Beursgenoteerde bedrijven halen vrouwen quota niet
Lees ook:Merendeel AEX-bedrijven voldoet niet aan Merkel norm
Lees ook:Viviane Reding: ‘Er verschijnen barsten in het glazen plafond’
Lees ook:Van vrouwenquota worden beleggers blij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>