Een vrouwelijke bodyguard hebben is in China hartstikke hip

FemaleBodyguardEr is een nieuwe trend ontstaan in de beveiliging van de groeiende Chinese rijke elite.

Vrouwelijke lijfwachten zijn bijzonder in trek…….

Dat meldt CNN.

De Tianjiang-academie geeft cursisten een keiharde training om bodyguard te worden, maar ook om algemene taken uit te voeren als de assistent van hun steenrijke werkgevers.

“We geven onze lijfwachten niet alleen fysieke training, maar ook zaken als wijn proeven komen aan bod. Zo kunnen ze efficiënt communiceren met hun baas”, zegt oprichter Chen Yongqing, zelf voormalig lijfwacht.

China telt momenteel 317 dollarmiljardairs. Alleen de VS gaat hen daarin voor. Chen verklaart de vraag naar vrouwelijke bodyguardsals volgt: “Vooral omdat ze aantrekkelijker zijn voor vrouwelijke werkgevers of familieleden van mannelijke werkgevers.”

Een lijfwachte in opleiding vertelt: “Wij vallen niet zo op, men beseft niet dat we lijfwachten zijn en dat geeft ons een voordeel. Veel kerels zijn groot en breed, waardoor je meteen weet dat ze bodyguards zijn. Vrouwen zijn doorgaans ook beter in het verzorgen van mensen.”

De loodzware opleiding schrikt vrouwen niet af. Oprichter Chen verklaart zelfs dat procentueel meer vrouwen de cursus afmaken dan mannen. “Niet alleen het hoge loon, de kans om VIPs te ontmoeten en andere revolutionaire ervaringen zijn belangrijk. Het is vooral de bevrijding van de Chinese vrouw die ertoe bijdraagt dat ze voor deze opleiding kiezen.”

Lees ook:Jarige Business School Nederland trakteert vrouwen op 50% korting
Lees ook:Voor de 2e maal een Chinese vrouw de ruimte in
Lees ook:De gedroomde chef is een vrouw
Lees ook:Wat is de eer van een vrouw waard?
Lees ook:Dipje? Doe de powervrouwen-pose!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>