Boliviaanse vrouwen vieren de naakte vrijheid van hun lichaam

chivos2014web-1Voor de jaarkalender ‘La que soy’ heeft fotografe Wara Vargas Boliviaanse vrouwen in hun puurste vorm vastgelegd.

Het regiokantoor van Hivos in La Paz wil via deze ontwapenende kalender de discussie stimuleren over vrouwenrechten en het recht op zelfbeschikking.

De kalender voor 2014 kreeg de titel ‘Dat wat ik ben’.

Op de foto’s vieren de Boliviaanse vrouwen de autonomie van hun lichaam. Vrouwenlichamen zweven gewichtsloos onder water met teksten over de keuzes die zij kunnen maken met betrekking tot hun lichaam.

De fotografe en haar modellen verzetten zich tegen een dagelijkse praktijk waarin het vrouwenlichaam tot een lustobject wordt gemaakt. De kalender weerspiegelt verschillende identiteiten: de kunstenares, de vrouw uit de Andes, de transgender vrouw, de Afro-Boliviaanse vrouw, de moeder, de oma en de vrouw die weigert te gehoorzamen.

Het Hivos regiokantoor beschouwt kunst als een belangrijk instrument om discussie te stimuleren over onderwerpen als emancipatie, (seksuele) diversiteit en gender.

PC2 PC4 PC#

PC1

Lees ook:Voor het eerst vrouwen van gewicht op de Pirelli-kalender
Lees ook:Medische studenten maken naakte kalender voor vagina-herstelziekenhuis
Lees ook:Deze billen zie je nou nooit op billboards
Lees ook:Theezakjes-kunst mutsig? Nee hoor: deze niet!
Lees ook:New Yorkse tepelvrees: hier is Narcissister!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>